FIT CITY

DOSAR PENAL după ce 2 medici şi un pacient au fost ELECTROCUTAŢI la Spitalul Colţea

Procurorii s-au sesizat din oficiu în acest caz și au efectuat deja cercetarea la fața locului. Medicul primar orelist Marian Stamate s-a electrocutat, săptămâna trecută, cu un electrocauter în timpul unei operații la Spitalul Colțea.

După incident, medicul a afirmat că s-a încercat mușamalizarea acestui caz și acoperirea evenimentelor.

Din păcate, trebuie să spun clar că este vorba de o minciună, o încercare de minimizare prin mușamalizare și acoperire a evenimentelor. Atunci când ai o echipă chirurgicală practic doborâtă de un șoc electric de înalt voltaj, așa cum este bipolarul, nu poți să spui că este un eveniment minor„, a declarat presei Marian Stamate, răspunzând la o întrebare referitoare la o afirmație a managerului Spitalului Colțea, Anca Lupu, care ar fi catalogat acest incident ca fiind unul „minor”.

Marian Stamate, medicul care a fost electrocutat joi, alături de un rezident şi un pacient, în sala de operaţii, a spus vineri că intenţionează să dea în judecată conducerea spitalului Colţea, precizând că nu este prima dată când are loc un asemenea incident. „Dacă alţi colegi vor avea benevolenţa să meargă alături de mine, este cu atât mai bine, dacă nu, voi acţiona singur în instanţă”, a precizat medicul.

Ministerul Sănătăţii a anunţat joi că se va face un control la Spitalul Colţea în urma incidentului, instituţia explicând că nu s-au făcut verificări până în prezent pentru că unitatea medicală este în subordinea autorităţilor locale. Şi cei de la Administraţia Spitalelor au demarat o anchetă pentru a stabili care au fost cauzele incidentului.

CITEŞTE ŞI Doi medici şi un pacient au fost ELECTROCUTAŢI în sala de operaţii la Spitalul Colţea


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button