ESENTIAL

Dosar penal deschis, în premieră, pe numele unui preot pentru „comunicarea de informații false” despre vaccinare

În premieră în România a fost deschis un dosar penal pe numele unui preot pentru răspândirea de informații false privind vaccinarea, în condițiile în care spațiul public este invadat de mesaje controversate legate de pandemie.

Un dosar penal a fost deschis „pentru comiterea infracțiunii de comunicare de informații false”, după ce episcopului Ambrozie din Giurgiu a spus într-o predică de săptămâna aceasta că vaccinurile ar fi ”expirate” și îi îndemna pe oameni să nu se ducă la vaccinare.

Anunțul a fost făcut de Inspectoratul de Poliție Județeană Giurgiu la solicitarea cotidianului Libertatea.

„Vă comunicăm faptul că polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Călugăreni s-au sesizat din oficiu la data de 18.10.2021, cu privire la comiterea infracțiunii de comunicare de informații false, având în vedere afirmațiile făcute de către un reprezentant al Episcopiei Giurgiu, în cadrul unei procesiuni religioase, realizată în data de 14.10.2021, în comuna Adunații Copăceni, județul Giurgiu”, se arată în răspunsul oficial.

Mai mult, polițiștii afirmă că dosarul este deja la procurori, scrie Libertatea. „Actele procedurale întocmite de către polițiști au fost înaintate unității de parchet competente pentru continuarea cercetărilor, având în vedere calitatea persoanei”.

Episcopului Ambrozie din Giurgiu a spus într-o predică de săptămâna aceasta că vaccinurile ar fi ”expirate” și îi îndemna pe oameni să nu se ducă la vaccinare. Cazul a fost prezentat de pagina Spotmedia.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button