DOSAR MICROSOFT. Dinu Pescariu susține că i-a plătit 4 mil. euro fostului primar Pinalti

de:
24 feb. 2016
1 Afișari
DOSAR MICROSOFT. Dinu Pescariu susține că i-a plătit 4 mil. euro fostului primar Pinalti

Dinu Pescariu a dat o declarație în fața judecătorilor, în prezența celor patru inculpați din acest dosar — fostul ministru Gabriel Sandu, oamenii de afaceri Nicolae Dumitru și Dorin Cocoș, precum și fostul primar din Piatra Neamț Gheorghe Ștefan.

La solicitarea magistraților, Dinu Pescariu s-a referit strict la implicarea lui Gheorghe Ștefan în această afacere, el fiind singurul inculpat care nu și-a recunoscut vinovăția.

„În anul 2008, Claudiu Florică a venit la mine și mi-a oferit o oportunitate de afaceri, respectiv licențele Microsoft. Deoarece avea nevoie de sprijin financiar și politic, m-a rugat să iau legătură cu Dorin Cocoș, care era prieten cu mine. Ulterior, am avut mai multe întâlniri cu Dorin Cocoș și Gheorghe Ștefan, iar la una dintre întâlniri a participat și Gabriel Sandu. Am discutat cu Dorin Cocoș despre faptul că Gheorghe Ștefan avea influență asupra lui Gabriel Sandu, deoarece pe linie politică l-a ajutat să ajungă ministru și putea să intervină la Gabriel Sandu pentru a-l determină să încheie contractul Microsoft”, a spus Dinu Pescariu.

El a explicat că, la solicitarea lui Dorin Cocoș, i-a plătit lui Gheorghe Ștefan suma de 4 milioane de euro, prin intermediul unei firme off-shore.

„La o altă întâlnire la care a participat și Gheorghe Ștefan, am discutat despre sumele de bani care ar fi rămas ca profit în urma afacerii. Ulterior, Dorin Cocoș mi-a indicat ce sumă urma să fie plătită și către cine. Această sumă pe care urma să o plătim reprezenta prețul intervenției pe care aceștia urmau să o facă pentru ca afacerea să se încheie. Pentru Gheorghe Ștefan, suma transmisă de Dorin Cocoș era de circa 4 milioane euro. Ulterior, Claudiu Florică mi-a dat coordonatele unei firme, unde urma să fie transferată suma pentru Gheorghe Ștefan. Firma respectivă se numea DD Land, iar banii au fost plătiți de mine printr-un off-shore”, a mai spus Dinu Pescariu. Detalii, pe Agerpres. 

Cookies