ARHIVA B365

Dosar Gala Bute: Primarul din Lupeni, Cornel Resmeriță, ARESTAT preventiv

Curtea de Apel a admis marți o contestație a DNA, după ce Tribunalul București a decis pe 4 februarie ca primarul din Lupeni să fie cercetat în arest la domiciliu, anunță Agerpres.

Decizia este definitivă. În schimb, DNA nu a mai atacat decizia tribunalului din 4 februarie prin care judecătorii au hotărât ca Ștefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea, și Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, să fie cercetați în arest la domiciliu.

Tot în acest dosar, a fost arestat preventiv și Rudel Obreja, fost președinte al Federației Române de Box. Potrivit DNA, Rudel Obreja, la data faptelor reprezentant al SC Europlus Computers SRL și președintele FRB, este acuzat de săvârșirea a două infracțiuni de spălare de bani, două infracțiuni de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală.

În același dosar, Cornel Resmeriță, primarul municipiului Lupeni, este acuzat de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru alții; Ștefan Lungu, fost consilier personal al ministrului Udrea Elena și fost administrator al SC Last Time Studio SRL, este acuzat de trafic de influență, iar Gheorghe Nastasia, fost secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, este cercetat pentru luare de mită.

De asemenea, Miron Dorel Gardean, acționar majoritar și administrator al SC Termogaz Company SA, este cercetat cu privire la infracțiunile de cumpărare de influență și instigare la abuz în serviciu; Adrian Gardean, reprezentant al SC Termogaz Company SA, cu privire la infracțiunea de cumpărare de influență, și Miron Lupulescu, director general al SC Termogaz Company SA, cu privire la infracțiunile de cumpărare de influență, instigare la abuz în serviciu, spălare de bani și evaziune fiscală.

DNA susține că, în cursul anului 2011, Nastasia, care era secretar general al MDRT, i-a solicitat lui Adrian Gardean, reprezentantul societății Termogaz Company SA, aproximativ 10% din valoarea plăților încasate de această societate, în schimbul promisiunii că va facilita aprobarea finanțărilor pentru lucrările executate în cadrul programului „Schi pentru România”. Gheorghe Nastasia i-a indicat lui Adrian Gardean că această sumă, de circa 3.000.000 lei, trebuie să o plătească societății lui Rudel Obreja, Europlus Computers SRL, cu titlu de sponsorizare pentru Gala Bute.

SC Termogaz Company SA a încheiat în perioada 2010-2011 mai multe contracte de achiziție publică finanțate din fondurile MDRT prin programul „Schi în România”, cele mai importante dintre acestea având ca obiect amenajarea domeniilor schiabile din zonele turistice Gutâiul Doamnei și Straja, precum și a unei pârtii de teleschi în orașul Borsec.

De asemenea, consilierul personal al ministrului Elena Udrea, Ștefan Lungu, a primit, în cursul anului 2010, în două tranșe, suma totală de 695.367,06 lei, de la inculpații reprezentanți ai SC Termogaz Company SA Adrian Gardean, Miron Gardean și Miron Lupulescu, în schimbul promisiunii că va determina funcționarii din conducerea MDRT să aprobe finanțarea unor contracte de lucrări încheiate de societatea respectivă cu mai multe unități administrativ teritoriale.

Anchetatorii notează că, pentru a ascunde natura acestor plăți, au fost întocmite mai multe contracte fictive de achiziție


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button