Dosar DNA legat de cheltuielile Primăriei Sectorului 1 în mandatul lui Daniel Tudorache: serviciile juridice plătite de Poliția Locală, inclusiv către avocatul lui Tudorache

17 iun. 2021
148 Afișari
Dosar DNA legat de cheltuielile Primăriei Sectorului 1 în mandatul lui Daniel Tudorache: serviciile juridice plătite de Poliția Locală, inclusiv către avocatul lui Tudorache

Procurorii DNA au cerut Primăriei Sectorului 1 să le predea mai multe documente privind serviciile juridice plătite de Poliția Locală a Sectorului 1 în ultimii 4 ani, au declarat surse judiciare pentru G4media.ro.

Dosar DNA legat de cheltuielile Primăriei Sectorului 1 în mandatul lui Daniel Tudorache

Procurorii Sorin Melnic și George Adrian Matei de la Secția I de Combatere a Corupției din DNA au solicitat aceste documente în dosarul penal 70/P/2021:

– toate hotărârile Consiliului Local al Sectorului 1 din perioada 2017 până în prezent prin care au fost aprobate achiziții de servicii juridice externe pentru Poliția locală a Sectorului 1

– procesele-verbale ale acestor sedințe de CL

– expunerile de motive ale primarilor, rapoartele de specialitate și avizele comisiilor de specialitate

Potrivit surselor juridice, documentele trebuie predate la DNA până la data de 25 iunie 2021, conform G4media.ro.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a dezvăluit în luna februarie, pe o rețea de socializare că, Mihai Drăgan, avocatul fostului primar PSD Daniel Tudorache, a fost plătit cu 2 milioane de lei între 2018 și 2020 de Poliția Locală a Sectorului 1.

Mihai Drăgan l-a reprezentat pe Dan Tudorache în procesele intentate în încercarea de a schimba rezultatul scrutinului organizat în luna septembrie a anului 2020.

Bani încasați pentru servicii juridice

Se pare că Poliția Locală a plătit sume mari către case de avocatură și avocați, deși are angajați la Serviciul Juridic. În tot acest timp, aceștia și-au primit salariile, deși responsabilitatea lor era de a reprezenta instituția în procese, potrivit Buletin de București, citat de G4media.ro.

De asemenea, și avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu, a încasat bani pentru servicii juridice, însă direct de la Primăria Sectorului1, nu de la Poliția locală a Sectorului 1.

Procurorii DNA îl acuză pe fostul primar PSD al Sectorului 1 din București, Daniel Tudorache, într-un alt dosar de complicitate la trafic de influență și spălare a banilor. Autoritățile susțin că apropiatul primarului ar fi cerut și primit de la un om de afaceri un comision de 10 % din valoarea contractului cu o instituție aflată în subordinea Primăriei Sector 1, pentru a garanta plata la timp a facturilor și actualizarea tarifelor practicate de firma omului de afaceri.

Conform sursei citate, apropiatul primarului ar fi primit 105.000 lei cash. DNA arată că ”există suspiciunea rezonabilă că Daniel Tudorache ar fi fost principalul beneficiar al sumelor primite de persoana din anturajul său”.

Cookies