Dosar de evaziune fiscală. 150 de percheziții au loc luni dimineață în București și în 13 județe

14 dec. 2020
16 Afișari
Dosar de evaziune fiscală. 150 de percheziții au loc luni dimineață în București și în 13 județe

În jur de 150 de percheziţii au loc luni dimineaţă în Bucureşti şi în 13 judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală, în care este vizat administratorul a şase societăţi comerciale.

„În  această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș, cu sprijinul D.G.A., pun în aplicare 144 de mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal de evaziune fiscală și înșelăciune”, arată IGPR într-un comunicat de presă.

Acțiunile se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș și au loc în județele Mureș, Brașov, Covasna, Argeș, Alba, Bistrița-Năsăud, București, Buzău, Cluj, Harghita, Ilfov, Olt, Timiș și Tulcea.

IGPR a arătat că, în fapt, în perioada 2016 – prezent, o persoană bănuită de comiterea faptelor, având calitatea de administrator faptic a 6 societăți comerciale, ar fi desfășurat relații comerciale, fără evidențierea acestora în contabilitate. De asemenea, pentru obținerea unor beneficii fiscale, ar fi înregistrat facturi fiscale, fără conținut real.

„Cu sprijinul unui funcționar de la bancă, ar fi fost obținute credite bancare, fără respectarea reglementărilor în vigoare. Ulterior, banii obținuți ar fi fost folosiți atât în cadrul societăților, cât și in scop personal de către persoanele bănuite a fi implicate în activitatea infracțională. 15 mandate de aducere vor fi puse în executare. Prejudiciul urmează a fi stabilit după administrarea probatoriului”, se mai arată în comunicatul IGPR.

La activități participă polițiști din județele Mureș, Brașov, Argeș, Alba, Bistrița Năsăud, București, Buzău, Cluj, Harghita, Ilfov, Olt, Timiș, Tulcea, polițiști din cadrul D.G.A. și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ,,Burebista” Brașov. Suportul de specialitate este asigurat de Direcția Operațiuni Speciale a Poliției Române.

Cookies