Dosar cu privire la evacuarea Colegiului Național Gheorghe Șincai. Primul termen este programat pe 15 martie

10 feb. 2021
98 Afișari
Dosar cu privire la evacuarea Colegiului Național Gheorghe Șincai. Primul termen este programat pe 15 martie

Mutarea Colegiului Naţional Gheorghe Şincai a ajuns și în instanță.

Primul termen de judecată: 15 martie

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti precizează, marţi, referitor la situaţia Colegiului Naţional Gheorghe Şincai, că pe rolul Tribunalului Bucureşti se află un dosar cu privire la evacuarea colegiului şi relocarea activităţii educaţionale în vederea demarării în regim de urgenţă a lucrărilor ce se impun la clădirea unităţii de învăţământ, primul termen de judecată fiind 15 martie.

De asemenea, inspectoratul mai menţionează că portalul instanţelor judecătoreşti arată că există şi un dosar cu privire la ordonanţa preşedinţială care are ca obiect evacuarea Colegiului Naţional Gheorghe Şincai, cu primul termen in 16 februarie.

Ministerul Educaţiei se va implica în remedierea problemelor de infrastructură şi resurse umane de la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”, a declarat, marţi, la Digi 24, ministrul Sorin Cîmpeanu, susţinând că ordonanţa preşedinţială de evacuare nu va fi pusă în practică pe parcursul acestui an şcolar.

El a spus că există disponibilitate de dialog din partea profesorilor cu care a interacţionat.

„Există mai multe variante de relocare care vor fi analizate şi vor fi stabilite de comun acord între şcoală, inspectorat, primărie, părinţi, minister”, a adăugat Cîmpeanu.

Mai mulţi profesori au protestat din cauza mutării Colegiului.

În 2 octombrie anul trecut, Primăria Sectorului 4 a solicitat sprijinul „de îndată” al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi al Prefecturii Municipiului Bucureşti în vederea consolidării şi reabilitării clădirii în care funcţionează Colegiul Naţional „Gheoghe Şincai”.

Clădirea, monument istoric, a fost expertizată şi încadrată în clasa de risc seismic 2, ceea ce înseamnă că fiecare zi în plus petrecută de elevi şi de personalul didactic şi nedidactic în interiorul acesteia reprezintă un risc la adresa securităţii şi integrităţii fizice a persoanelor, a explicat Primăria Sectorului 4.

Autoritatea locală a precizat că a îndeplinit deja toate formalităţile legale, iar lucrările de consolidare, reabilitare şi punere în siguranţă a clădirii menţionate ar fi putut fi demarate la începutul lunii septembrie 2020, însă acest lucru nu a fost însă posibil întrucât Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ a refuzat în mod nejustificat eliberarea şi predarea amplasamentului.

Cookies