Avocatul Doru Boştină, URMĂRIT PENAL și REȚINUT pentru evaziune fiscală

de:
15 mai 2015
3 Afișari
Avocatul Doru Boştină, URMĂRIT PENAL și REȚINUT pentru evaziune fiscală

UPDATE 15:20 Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București  a transmis într-un comunicat de presă că avocatul Doru Boștină este pus SUB URMĂRIRE PENALĂ pentru evaziune fiscală.

„În fapt s-a reținut că în perioada 2012-2013 persoanele cercetate s-au sustras de la îndeplinirea obligațiilor fiscale prin evidențierea, în actele constabile sau în alte documente legale, de cheltuieli care nu aveau la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive.

Prin activitatea infracțională ce face obiectul prezentei cauze, până în prezent, a fost estimat un prejudiciu cauzat bugetului de stat de 4.310.283 lei reprezentând TVA și impozit pe profit.

În cauză la data de 14.05.2015 a fost luată măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore față de suspecții Tudorică Mihai Alexandru, Boștină Doru-Cătălin, Cucu Alexandru și Răducanu Mihai.

La data de 15.05.2015 a fost pusă în mișcare acțiunea penală față de aceștia, dobândind astfel calitatea de inculpați și urmează a fi prezentați instanței de judecată – Curtea de Apel București cu porpunere de luare a măsurii arestării preventive.

În cauză, au calitatea de suspect alte 12 persoane. În prezent, în cauză se efectuează acte de cercetare specifice fazei de urmărire penală”, arată Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București în comunicatul remis vineri.

COMUNICATUL DIICOT REFERITOR LA PERCHEZIȚIILE EFECTUATE JOI, 14 MAI:

„Polițiștii specializați în combaterea criminalităţii organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Ialomiţa au destructurat o grupare infracţională, care ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 12.000.000 de lei, prin evaziune fiscală şi spălare de bani

La data de 14 mai a.c., peste 200 de polițiștii ai Direcţiei de Combatere a Criminalității Organizate – Inspectoratul General al Poliției Române, de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București și ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ialomiţa au efectuat 70 de percheziții domiciliare, pe raza municipiului București și județelor Ialomița și Ilfov.

Activitățile s-au desfășurat sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- B.T. Ialomiţa, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializate în evaziune fiscală şi spălare de bani. La acțiuni au participat și polițiști de la serviciile de combatere a criminalităţii organizate Ilfov, Teleorman, Calarași și Giurgiu.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente şi înscrisuri, fiind puse în executare 61 de mandate de aducere. De asemenea, a fost instituită măsura sechestrului asigurător pe 31 de imobile și 53 de bunuri mobile, fiind instituite popriri pe 45 de conturi bancare.

Din cercetări a reieșit că, din anul 2012 și până în prezent, 12 persoane ar fi constituit un grup infracţional organizat, care ar fi acționat pe raza județelor Ialomiţa, Ilfov și în București, specializat în evaziune fiscală și spălare de bani.

Aceștia ar fi înregistrat în evidențele contabile ale mai multor societăți comerciale cheltuieli fictive aferente unor operațiuni comerciale nereale cu mai multe persoane juridice române. Activitate ar fi fost dublată de transferuri succesive ale banilor pretins a reprezenta contravaloarea operațiunilor nereale, în scopul ascunderii originii lor ilicite.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de peste 12.000.000 de lei.

Persoanele depistate vor fi conduse la sediulD.I.I.C.O.T. – B.T. Ialomița, pentru cercetări și dispunerea măsurilor legale. Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţii infracţionale. La activități au participat și jandarmi. Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații”, se arată în comunicatul DIICOT.

UPDATE: Casa de avocatura Bostina si Asociatii a transmis prin intermediul unui cmunicat de presa ca avocatul Doru Bostina nu mai are calitatea de asociat, fiind suspendat din calitatea de avocat.

„Colaboram cu autoritatile in acest caz. Activitatea casei noastre de avocatura nu este afectata. Dl. Doru Bostina nu mai este asociat în cadrul casei noastre de avocatura, fiind suspendat din calitatea de avocat, membru al baroului Bucuresti. Cum ancheta este la început, nu putem oferi detalii suplimentare si ne exprimam speranta ca lucrurile se vor lamuri în cele din urma”, anunță casa de avocatură Boștină și Asociații.

Curtea de Apel Bucureşti a emis, pe numele celor cinci suspecţi ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore şi vor cere astăzi instanţei arestarea lor preventivă, anunță gandul.info.

Joi dimineaţă, poliţiştii au făcut 18 percheziţii în Bucureşti şi în două judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniile IT şi consultanţă cu un prejudiciu evaluat la peste un milion de euro şi în care era vizat şi avocatul Doru Boştină.

Conform unor surse din Poliţie, au fost emise mandate de aducere pe numele a 16 persoane, printre acestea fiind şi avocatul Doru Boştină.

Poliţiştii şi procurorii au descins la locuinţa lui Doru Boştină şi la locuinţele altor persoane din Bucureşti şi Corbeanca, precum şi la cabinetul de avocatură al lui Boştină.

Într-un comunicat transmis joi dimineaţă, Poliţia Română anunţa că poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorilor Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, desfăşoară o operaţiune pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul IT şi al consultanţei, astfel că au avut loc 18 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Ialomiţa la 16 persoane suspectate că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 1.000.000 de euro.

Conform sursei citate, persoanele vizate sunt suspectate că s-ar fi sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin evidenţierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive.

„Una dintre societăţile comerciale care ar fi evidenţiat în actele contabile sau în alte documente legale cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale este o casă de avocatură din municipiul Bucureşti”, mai preciza Poliţia Română.

Cookies