Doru Boştină, liderul pieţei în avocatură, a fost exclus din profesie

de:
28 aug. 2013
29 Afișari
Doru Boştină, liderul pieţei în avocatură, a fost exclus din profesie

Decizia vine la mai mult de un an după ce Boştină a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare pentru fals în înscrisuri şi uz de fals, informează Zf.ro.

Radierea lui Boştină din Tabloul Avocaţilor a fost decisă în şedinţa de ieri (27 august) a Consiliului Baroului Bu­cureşti, ca urmare a unei decizii de excludere luată de Uniu­nea Naţională a Barourilor (UNBR) pe 29 iunie. Reprezentanţii Boştină & Asociaţii nu au comentat decizia până la închiderea ediţiei.

În aprilie 2013 Boştină a pierdut ultima cale de atac împotriva unei decizii prin care a fost condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare pentru fals în înscrisuri şi uz de fals. Condamnarea a venit dosarul penal declanşat în 2003, când fosta soţie a avocatului, Florina Mihaela Gruia, l-a acuzat că a folosit acte false pentru a-i lua dreptul de proprietate asupra unui imobil.

La sfârşitul lunii iunie 2013 Boştină anunţase că renunţă la avocatură şi devine director de dezvoltare al firmei. „Mă dedic în exclusivitate eforturilor de dezvoltare ale companiei şi renunţ la activitatea avocaţială propriu-zisă“, afirma atunci Doru Boştină.

Cookies