ARHIVA B365

Doroş, despre recuperarea prejudiciului în dosarul ICA: ANAF nu este agenţie imobiliară

„Am preluat clădirile şi urmează procesul de valorificare a lor”, a declarat Dragoş Doroş în emisiunea „În faţa ta” de la Digi24. „A durat mai mult decât poate era necesar”, a recunoscut el. „De ce sau cum s-a întâmplat lucrul acesta nu ştiu”, a completat şeful Fiscului, numit în funcţie de premierul Cioloş în luna martie a acestui an.

În dosarul ICA, statul are de recuperat 60 de milioane de euro.

În momentul acesta, noi sutem în faza în care imobilele care erau puse ca garanţii, pe care le-am identificat şi care au fost în dosarele respective sunt în posesia noastră. Facem valorificarea şi vom vedea cât recuperăm”, a spus şeful Fiscului la Digi24.

Întrebat dacă sediul Atenelor va fi vândut la licitaţie sau închiriat, Dragoş Doroş a spus că este vorba despre patru sau cinci imobile, dar a evitat un răspuns tranşant. „Nu ştiu să vă zic foarte multe tehnicalităţi, dar în acest moment, procedura spune că noi le-am preluat, am instituit pază acolo, începem evaluările şi vom vedea cum decurge valorificarea”, a spus el.

Întrebat din nou dacă ANAF va vinde aceste clădiri la licitaţie, Dragoş Doroş a răspuns: „ştiţi cum e? ANAF nu este agenţie imobiliară, nu e administrator de imobile, noi nu închiriem, nu facem lucruri de genul ăsta. Noi valorificăm. Valorificarea se poate face pe piaţă sau într-un eventual schimb, când o instituţie a statului doreşte lucrul acesta”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button