ARHIVA B365

Alina Bica, Dorin și Alin Cocoș rămân în arest în dosarul BICA 2. Videanu, tot sub control judiciar

Omul de afaceri Dorin Cocoş şi fiul acestuia, Alin Cocoş, şi-au recunoscut faptele pentru care au fost trimişi în judecată în cel de-al doilea dosar al fostei şefe a DIICOT Alina Bica, a declarat vineri, la ieşirea din sala de judecată de la ICCJ, unul dintre avocaţii acestora. Avocatul a spus că, în faţa instanţei, Dorin şi Alin Cocoş au recunoscut, „se pare”, că au făcut faptele de care îi acuză procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), scrie antena3.ro.

Apărătorul nu a dorit să ofere alte amănunte legat de declaraţiile date de cei doi în faţa instanţei care analizează legalitatea şi temeinicia măsurilor preventive menţinute în cazul inculpaţilor din dosarul „Bica 2” la trimiterea cauzei în judecată.

Vineri a început procesul în dosarul „Alina Bica 2”. 

Dosarul „BICA 2” a fost trimis, joi, de DNA la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). În acest dosar au fost trimişi în judecată Alina Bica, Adriean Videanu, Dorin Cocoş şi Alin Cocoş.

În al doilea dosar al Alinei Bica, omul de afaceri Dorin Cocoş este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi dare de mită.

Fiul său, Alin Cocoş, este cercetat tot pentru mită. Acesta ar fi intervenit la comisia din ANRP din care făcea parte şi Alina Bica pentru ca omul de afaceri Gheorghe Stelian să primească, în 2011, despăgubiri pentru un teren supraevaluat la peste 62 de milioane de euro. Terenul are o suprafaţă de 4.425 metri pătraţi situat în Snagov, judeţul Ilfov.

Până acum, în acest dosar, instanţa a emis mandate de arestare preventivă pentru Alina Bica, fostul său consilier Florentin Mihăilescu, Dorin şi Alin Cocoş, iar fostul ministru al Economiei Adriean Videanu este cercetat sub control judiciar. Mai multe detalii aici.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button