ARHIVA B365

Dorin Cocoş a RECUNOSCUT faptele de care e acuzat în dosarul ANRP „Alina Bica 2”

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție dezbat marți un nou termen în dosarul ANRP „Bica 2”, în care sunt judecaţi pentru fapte de corupţie Alina Bica, Adrian Videanu, Dorin Cocoş, Alin Cocoş şi Ionuț Florentin Mihăilescu. Conform stiripesurse.ro, Dorin Cocoş, Alin Cocoş şi Ionuț Florentin Mihăilescu şi-au recunoscut faptele. Cei trei cer procedură simplificată în dosar şi recunosc toate faptele din rechizitoriu.

Din declaraţia lui Dorin Cocoş, redată de evz.ro.

Recunosc faptele așa cum au fost descrise în rechizitoriu. Pe Stelian îl știu din 2006 și am făcut cu el afaceri imobiliare. În 2010, l-am întâlnit pe Diacomatu Sergiu, fost membru al Comisiei centrale de despăgubiri, care mi-a zis că lucrează la ANRP ca vicepreședinte. Știam că Stelu are un dosar la ANRP și l-am rugat să ne ajute cu dosarul de despăgubire. I-am promis 2,5 milioane de euro date în mai multe tranșe. I-am promis și sprijin politic pentru a fi menținut în funcție.

Prin intermediul lui Georgian Surdu, am intrat în legătură cu Crinuța Dumitrean și i-am promis 800 de mii euro, bani trimiși prin Georgian după ce s-a rezolvat dosarul. În legătură cu dosarul al doilea, cel din Plumbuita, cel de 377 de milioane de euro m-am înțeles cu Diacomatu la 5 milioane de euro.

Doamnei Dumitrean i-am transmis suma de 1 million de euro după soluționarea dosarului. Lui Dragoș Bogdan i-am remis 800 de mii de euro. Îl știam și pe el de dinainte. I-am comunicat numărul de dosar și i-am dat banii după soluționare. Banii i-am dat în tranșe, cum mi-i aducea Stelian.

Lui Stelian i-am pretins 13 milioane de euro, bani pe care i-am primit. Mi-a revenit 1,2 milionae euro în primul dosar și 1,7 în al doilea. Am primit 8 milioane de euro în al doilea dosar din care mi-au ramas 1,2 mil euro. Este posibil să fi pretins mai mult așa cum scrie în rechizitoriu.

Dosarul „Bica 2” a fost trimis de DNA în instanță pe data de 26 februarie, Adriean Videanu fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, el stând în arest preventiv în perioada 31 ianuarie — 6 februarie.

În acest dosar, Dorin Cocoș este acuzat de trafic de influență (două fapte) și dare de mită, iar fiul acestuia, Alin Cocoș, de complicitate la trafic de influență și complicitate la dare de mită.

Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru luare de mită (două fapte), abuz în serviciu (două fapte) și favorizarea făptuitorului (două fapte), iar Ionuț Florentin Mihăilescu este acuzat de complicitate la luare de mită.

Potrivit DNA, la 14 iunie 2014, Alina Bica a primit, prin intermediul fostului său consilier Ionuț Mihăilescu și în cote părți egale cu acesta, un teren în suprafață de 4.425 metri pătrați în Snagov, județul Ilfov.

Primirea acestui teren a fost în strânsă legătură cu validarea pe care Alina Bica a dispus-o la 15 martie 2011, în calitate de secretar de stat și de reprezentantă a Ministerului Justiției în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, a unui dosar de despăgubire pentru un teren din Capitală.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button