Dor de Primăria Capitalei, pe vremea când era înconjurată de copaci. Azi, nu mai există niciun pom, dar „Coroană Verde pentru Regina Elisabeta” va schimba lucrurile

27 mart. 2023
894 Afișari
Dor de Primăria Capitalei, pe vremea când era înconjurată de copaci. Azi, nu mai există niciun pom, dar „Coroană Verde pentru Regina Elisabeta” va schimba lucrurile
Dor de Primăria Capitalei, pe vremea când era înconjurată de copaci. Azi, nu mai există niciun pom, dar „Coroană Verde pentru Regina Elisabeta” va schimba lucrurile. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

În urmă cu ceva vreme, pe Bd. Regina Elisabeta, chiar unde este Primăria Capitalei, erau mulți copaci plantați pe trotuar. Din nefericire, arborii nu au fost ocrotiți, iar astăzi nu mai există niciun pom pe trotuar, sediul PMB fiind înconjurat doar de parcări.

ONG-ul „Străzi pentru Oameni” vrea să schimbe lucrurile prin intermediul proiectului „Coroană Verde pentru Regina Elisabeta”.

FOTO | Primăria Capitalei, când era înconjurată de mulți copaci

Sursa foto: Facebook/ Străzi pentru Oameni
Sursa foto: Facebook/ Străzi pentru Oameni

Pare de nerecunoscut cu atât de mulți copaci în jur, însă ce vedeți în imagine este chiar Primăria Municipiului București. E trist că acei copaci nu au fost ocrotiți și am ajuns astăzi la o primărie cu 0 verde, înconjurată din toate părțile de parcări, scriu reprezentanții Străzi pentru Oameni într-o postare pe Facebook.

ONG-ul transmite că speră nu doar să schimbe lucrurile, ci își dorește ca oamenii să și învețe ceva din această situație:

să învățăm să prețuim copacii ce vor veni.

Lucrările pentru „Coroană Verde pentru Regina Elisabeta” ar trebui să înceapă curând

La sfârșitul lunii februarie, viceprimarul Horia Tomescu a anunțat că municipalitatea urmează să dea ordinul pentru începerea lucrărilor din zonă.

S-a realizat achiziția pentru Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții în cadrul proiectului “Reabilitare spații verzi Bulevardul Regina Elisabeta-Coroana verde pentru Regina Elisabeta”. Astfel că, urmează să fie emis ordinul de începere pentru lucrările din zonă.

Proiectul are trei etape:

  • Prima etapă – ridicări topografice, studiu geotehnic, documentație obținere certificate de urbanism;
  • A doua etapă – studiu peisagistic și dendrologic, realizare concept general al amenajării;
  • A treia etapă – documentație de avizare a lucrărilor de intervenție, asistență și consultanță de specialitate din partea proiectantului pe perioada de avizare și aprobare a documentațiilor.

Proiectul „Reabilitare spații verzi Bulevardul Regina Elisabeta-Coroana verde pentru Regina Elisabeta” a fost realizat de ONG-ul „Străzi pentru Oameni” și a câștigat în 2022 proiectul de bugetare participativă al municipalitații.

ALPAB (Administrația Lacuri Parcuri și Agrement) a fost desemnată să realizeze toate demersurile necesare pentru implementarea proiectului care propune:

  • Reabilitarea alveolelor verzi;
  • Completarea cu arbori în alveolele care sunt libere, acolo unde copacii s-au uscat sau au fost tăiați.

Cookies