Dor de Nicușor. Vă lipsește primarul Nicușor Dan din agitația de București? Ei, bine, și premierul Cîțu simte la fel. “Nu înțeleg ce se întâmplă” 

28 iul. 2021
347 Afișari
Dor de Nicușor. Vă lipsește primarul Nicușor Dan din agitația de București? Ei, bine, și premierul Cîțu simte la fel. “Nu înțeleg ce se întâmplă” 
Dor de Nicușor. Vă lipsește primarul Nicușor Dan din agitația de București? Ei, bine, și premierul Cîțu simte la fel. “Nu înțeleg ce se întâmplă” 

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, este domnul acela pe care bucureștenii l-au ales primar general al orașului lor și despre care, de când a început mandatul, a fost prezent în viața noastră publică mai ales cu frizura. Mai întâi, sub formă de claie nesfârșită, apoi sub formă de păr în sfârșit tuns la frizer. Acum, mai scrie din când în când pe Facebook, dar nu rar spre deloc despre șobolani, țânțari iarbă netunsă (ups) prin parcuri, apă caldă (ioc) și alte nimicuri esențiale pentru bucureșteni.

Nici nu am apucat de scris toate cele de mai sus că a venit un anunț de la Primăria Generală a Capitalei: domnul Nicușor Dan va susține mâine (joi, 29 iulie) o conferință de presă la terminalul multimodal Cora-Pantelimon. Dacă e conferință de presă, atunci să fie primită! Cu întrebări, curiozități și cu ce mai e asezonată o conferință de presă de primar general al Capitalei. 

Un primar care îl derutează un pic pe premierul țării, care are birou în orașul cu primarul care îl tulbură. „Merg pe stradă și mă întreabă lumea de ce nu e tunsă iarba”, a spus aseară, la televizor, Florin Cîțu. A spus la Digi24, mai exact.

Nemulțumirea premierului Cîțu în legătură cu primarul Nicușor și puțin context

Mai întâi, puțin context: premierul este în plină (și crâncenă) bătălie cu predecesorul Ludovic Orban pentru șefia partidului care l-a susținut pe Nicușor Dan să devină primar general al Capitalei. Partidul acesta este PNL.

În contextul enunțat, Florin Cîțu spune că este nemulțumit de ce vede că se petrece cu și în orașul București în ultima vreme, că i se pare că e ceva ce nu funcționează în Primăria Capitalei, dar că nu înțelege ce anume, și că povestea asta e destul de neplăcută pentru coaliția la putere.

„Merg pe stradă și mă întreabă lumea de ce nu e tunsă iarba și de ce nu se ridică gunoiul”,a spus prim-ministrul. Iar aceasta este denumerire nr. 1. Mai are una: nu înțelege de ce Nicușor Dan nu a intrat în PNL până acum. Că doar, spune domnul Cîțu, “să fii membru PNL este o mândrie”. 

„Sunt nedumerit că nu a intrat în PNL. Existau foarte mult variante. Să fii membru al PNL este o mândrie. Vom fi cel mai mare partid politic din România. Am mai vorbit cu el, l-am întrebat de ce nu a intrat. Am vorbit despre rectificarea bugetară. Vreau să am o discuție cu primarul general înainte să ies public să vorbesc despre execuția bugetară”, a declarat Florin Cîțu.

Că lucrurile au ajuns să fie verbalizate seara la televizor e semn că între primarul Bucureștiului și premierul României nu e culmea prieteniei politce. Bine, drept este și că Nicușor Dan a fost susținut drept candidat al PNL la Primăria Capitalei de Ludovic Orban, adversarul de acum al lui Florin Cîțu în măcelul pentru funcția de președinte al PNL. 

Ar putea urma niște discuții despre ceea ce nu funcționează și ce ar trebui îmbunătățit, dar nu în public-presă, ci “în interiorul coaliției, față în față, nu prin intermediul presei.”

„E important să ținem aceste discuții între noi și să nu mai dăm satisfacție opozanților noștri. Sunt sigur că prin discuții față în față, la aceeași masă, oricât ar dura ele, vom găsi soluții.”, a declarat Cîțu.

Între timp, în București, un tânăr bucureștean tocmai a fost mușcat de un șobolan, gunoaiele sunt tot pe străzi, ba mai nou ne bâzâie prin oraș țânțari cu West Nile, dar nu mai mergem cu lista mai departe, că n-am vrea să vă enervăm.

Cookies