Doomed Souls Evening

de:
03 nov. 2010
1 Afișari
Doomed Souls Evening

ATATONIA, PARADISE LOST sau ANATHEMA, alături de MY DYING BRIDE sunt trupele etalon care au scris istorie la începutul anilor ’90! Acel Doom Death Metal apăsător, cu derivatele lui imediate spre Gothic sau Funeral, au creat imediat o comunitate fragilă dar dedicată prin mulţimea de fani ai fazelor ultrarapide şi superbrutale!

SATURNUS este o trupă ce s-a înfiinţat în 1991 de către bassistul Brian Hansen, care l-a cooptat imediat pe Thomas A.G. Jensen, o voce greu de confundat din întregul spectru Doom Death Metal. În decursul celor aproximativ 20 de ani, danezii au avut foarte multe schimbări de componenţă, foarte multe colaborări cu muzicieni mai mult sau mai puţin cunoscuţi, singurul care nu a plecat din trupă fiind Thomas. La capitolul realizări SATURNUS a lansat în 1996 Paradise Belongs to you, în 1998 For The Loveless Lonely Nights EP, în 2000 Martyre şi în 2006 Veronika Decides To Die. Rune Stiassny cântă live cu SATURNUS de mai bine de 2 ani şi a devenit acum membru oficial al trupei, alături de Thomas şi Brian. Cu o nouă componenţă, cvintetul danez vine la Bucureşti în premieră pentru România dar şi ca prim concert pe 2010 pentru a susţine un concert memorabil!

OCTOBER TIDE a înregistrat în 1995 albumul Rain Without End, considerat de cea mai mare parte a presei dar şi de fani ca unul din primele 5 albume ale genului din toate timpurile. Foarte multe referiri la legendarul ?Brave Murder Day?, mai ales că trupa a fost înfiinţată de cei ce activau în KATATONIA. În 1999 apare Grey Dawn, ultimul album realizat şi trupa se desfiinţează, datorită activităţii intense cu KATATONIA. După mai bine de 10 ani, chitaristul Fred North Norrman decide să reînfiinţeze grupul şi iată că la sfârşitul lunii septembrie Candlelight Records va lansa noul album, intitulat A Thin Shell. Fred a cooptat alături de el muzicieni din grupuri ca IN MOURNING, AMARAN, MANDYLON şi DEMONICAL, cu care încep un drum nou, dar care continuă munca concepută în milenul trecut. Pentru cine nu ştie, Fred a fost chitaristul de bază pentru KATATONIA în ultimii 15 ani, însă problemele familiale l-au determinat, la sfârşitul anului trecut, să renunţe la colaborare.
Trupa îşi lansează noul album la Bucureşti dar publicul se va putea bucura şi de piesele mai vechi, cântate într-o formulă nouă, însă la fel de autentice.

FORGOTTEN TOMB s-a înfiinţat în 1999 de către Herr Morbid ca un proiect Depressive Black Doom Metal, influenţat de vechiul KATATONIA, PARADISE LOST sau BURZUM. În peste 10 ani de activitate, italianul a realizat 4 albume şi chiar acum a terminat de înregistrat un nou material care va apărea la începutul anului viitor la Agonia Records. Trupa a lansat acum un dublu album cu cele mai reprezentative piese din istorie, reinregistrate dar fără efecte sau alte artificii de studio, conceptul corect fiind Live In Studio. Avem şi două cover-uri NIRVANA şi BLACK FLAG dar şi o piesă în premieră, Spectres Over Venice. Materialul poartă emblema celebrei case de discuri Avantgarde Music şi numărul este extrem de limitat! FORGOTTEN TOMB va veni la Bucureşti în formula de 4 şi va susţine un concert de peste o oră pentru toţi fanii sonorităţilor Metal depresive.
Toate trupele vin exclusiv pentru această Seară Specială, concertul lor nu face parte din nici un turneu, ceea ce înseamnă că fanii vor putea sta de vorba cu artiştii pe o durată nelimitată!

Evenimentul va fi găzduit de The Silver Church Club, cu începere de la ora 19.00. Preţul unui bilet este de 70 lei.

Cookies