Donare de sânge în Capitală. Bucureștenii primesc abonamente la cele mai populare festivaluri din această vară

19 iun. 2022
309 Afișari
Donare de sânge în Capitală. Bucureștenii primesc abonamente la cele mai populare festivaluri din această vară
Donare de sânge în Capitală. Bucureștenii primesc abonamente la cele mai populare festivaluri din această vară. Sursa foto: Unsplash

Sute de elevi de liceu și de studenți s-au strâns la centrul mobil de recoltare în acest weekend. Caravana mobilă se află în Piața Universității, iar tinerii au așteptat la coadă încă de la primele ore ale dimineții, pentru a primi ca recompensă un abonament la festivalurile de muzică ce se vor desfășura în această vară.

Caravana mobilă de donare de sânge de la Piața Universității a fost luată cu asalt de tineri în acest weekend. Elevii de liceu și studenții au fost atrași să doneze sânge de organizatori, deoarece aceștia au primit în schimb abonamente la festivalurile de muzică ale verii. Cozile au fost însă pe măsură, iar sute de tineri au stat la cozi încă de la răsăritul soarelui.

Denumită „Blood Network”, caravana de donare este prezentă și astăzi la fântâna de la Piața Universității, unde va primi doritorii în intervalul orar 8-14.

Donare de sânge în Capitală. Participanții primesc un abonament întreg fie la Neversea fie la Untold

Campania de donare de sânge din acest an are o miză sporită față de anii precedenți, astfel că organizatorii se așteaptă să „motiveze” un număr record de donatori. Dacă la edițiile trecute donatorii primeau abonamente de doar o singură zi la festivaluri, în acest an miza a fost crescută considerabil, astfel că participanții la această campanie vor primi abonamente pentru un întreg festival de muzică la alegere, fie la Neversea, fie la Untold. Mai mult, donatorii vor primi și un tichet de cumpărături în valoare de 100 de lei de la Kaufland, tichet care poate fi utilizat în orice magazin al lanțului de supermarketuri din țară.

„Am început din 2015, atunci când era prima ediție a festivalului Untold. România era pe penultimul loc în Europa la donarea de sânge și știam că putem și noi să mobilizăm tinerii să facă fapte bune, să doneze, să salveze vieți”, a declarat directorul de comunicare Untold, Edy Chereji.

Potrivit organizatorilor, cea mai mare nevoie este de grupa sangvină 0 negativ, care este grupa de sânge ce poate fi administrată tuturor persoanelor.

Ce condiții trebuie să îndeplinească donatorii

Potrivit directorului Centrului de Transfuzii Sangvine București, Diana Goșa, persoanele care donează sânge trebuie să nu aibă boli acute, boli cronice, să nu fie în tratament pentru boli, să aibă vârsta de peste 18 ani și greutatea minimă de 50 de kilograme.

De asemenea, înainte să doneze sânge, donatorilor le este recomandat să mănânce bine, să fie hidratați și odihniți și să nu consume alcool în ultimele 48 de ore. Nu în ultimul rând, femeile care sunt la menstruație sunt sfătuite să nu doneze sânge.

Programul caravanei „Blood Network” este următorul:

  • București: În perioada 18-19 iunie, caravana mobila se va afla în Piața Universității (vis a vis de Teatrul Național „Ion Luca Caragiale” București)
  • Tg. Mureș: În perioada 25-26 iunie, caravana mobilă se va afla în Piața Tineretului
  • Oradea: În perioada 25-26 iunie, caravana mobila se va afla în Piața Unirii
  • Constanța: În perioada 2-3 iulie, caravana mobilă se va afla în Piața Ovidiu.
Cookies