ARHIVA B365

„Don Juanul” de la Vama Bucureşti, retras din Consiliul Local Sector 6

„Problema pe care vreau să o ridic este pentru a nu avea noi, ulterior, probleme de legalitate. Trebuie să ştiu dacă avem hotărâri de consiliu local viciate, care să fi fost aprobate de dumnealui, pentru că funcţia de consilier local este incompatibilă cu o funcţie de conducere în cadrul unei instituţii publice”, a menţionat Mihai Sorin Dina, consilier local PNL în cadrul Consiliului Local Sector 6, la ultima şedinţă de consiliu, la sfârşitul săptămânii trecute.

Nu mai participă la şedinţele CL timp de o lună

Prezent la discuţii, directorul Oficiului Prefectural – Marin Sunică, a specificat că în condiţiile actuale, Silviu Văduva nu încalcă legislaţia privind regimul incompatibilităţii, atât timp cât nu este şef la o regie de stat, nu ocupă o funcţie de conducere în prefectură şi nu este deputat, senator, ministru sau secretar de stat. „ANFP (n.r. – Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici) trebuie să se pronunţe cu privire la statutul juridic al funcţionarului public. Potrivit Legii 161/2003, dumnealui nu se regăseşte în vreuna din acele situaţii”, a opinat Sunică.

Consilierul local Văduva a decis, ulterior, să nu mai participe la şedinţele Consiliului Local Sector 6 timp de o lună. „Ca să nu existe probleme privind validarea şedinţelor mă voi retrage până la următoarea şedinţă de consiliu local pentru a stabili dacă sunt sau nu într-o situaţie de incompatibilitate”, a conchis Văduva înainte de a părăsi sala de şedinţe.

Şef la Vama Bucureşti pentru o zi

Silviu Văduva a fost detaşat din funcţia de consilier în cabinetul secretarului de stat in Ministerul Muncii în cea de director executiv al Direcţiei Municipiului Bucureşti pentru Accize şi Operaţiuni Vamale în data de 21 februarie 2011, pentru o perioadă de jumătate de an. Numirea acestuia în funcţie a fost făcută printr-un ordin al ANAF, semnat de preşedintele Sorin Blejnar, principalul motiv invocat fiind atragerea de fonduri europene pentru combaterea corupţiei. După numai o zi de la instalarea pe post, Văduva a fost schimbat din funcţia de şef al Vămii Bucureşti.

Silviu Văduva este cunoscut mai mult din presa de scandal pentru viaţa sa amoroasă. Pe lista cuceririlor sale figurează fostul prefect al Capitalei – Mioara Mantale şi Ramona Gabor – sora Monicăi Columbeanu.

Văduva a dat cu împrumut 1,65 milioane euro

Potrivit declaraţiei de avere, semnată pe data de 2 noiembrie 2011, Silviu Văduva a obţinut un salariu anual de 28.600 lei de la Ministerul Muncii, la care se adaugă 8.000 de lei din funcţia de consilier local şi 628 lei ca membru în Consiliul de Administraţie al RADET. Cu toate că susţine că nu deţine casă şi maşină, Văduva a acordat împrumuturi de 1,65 milioane euro din care 1,25 milioane euro la diverse persoane fizice, iar 400.000 euro la firma Urban Media Solutionspe care o deţine în proporţie de 50%. Conform documentului, Văduva trebuie să plătească în acest an un credit de 960.000 euro, luat în urmă cu trei ani. Pe lista proprietăţilor imobiliare, fostul şef al Vămii Bucureşti a bifat două terenuri intravilane în Capitală, unul în Mogoşoaia şi unul forestier în Argeş. La categoria bijuterii, Văduva a menţionat două ceasuri a căror valoare este estimată la 55.000 euro.Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button