Domnul Burduja, singur la pasaj, visând la tunel ca-n Boston, doar că în București. Zice că „dream big or don’t dream at all”, convins că pasajele sunt soluția

07 mai 2024
554 afișări
Domnul Burduja, singur la pasaj, visând la tunel ca-n Boston, doar că în București. Zice că
Domnul Burduja, singur la pasaj, visând la tunel ca-n Boston, doar că în București. Zice că "dream big or don’t dream at all”, convins că pasajele sunt soluția. Sursa foto: Sebastian Burduja/Facebook

Sebastian Burduja, candidatul la Primăria Capitalei din partea PNL, s-a dus la Pasajul Victoriei și a visat la un tunel ca în Boston.

S-a fotografiat și a încărcat poza pe Facebook. Încă de zilele trecute vorbește despre o rețea de tuneluri subterane ca-n Boston, doar că în București.

Acum, Burduja vorbește despre asumarea inițiativelor îndrăznețe și îi acuză pe primarii generali că au nu făcut nimic în legătură cu Pasajul Victoriei care, în prezent, se află într-o stare avansată de degradare.

Sebastian Burduja, singur la pasaj, visând la tunel ca-n Boston, doar că în București

Luni, 6 mai 2024, când Bucureștiul încă era liber, fiind ultima zi de minivacanță de 1 Mai și Paște, Sebastian Burduja s-a dus singur (însoțit totuși de cineva care i-a făcut poza) la Pasajul Victoriei și a visat la o rețea de tuneluri ca-n Boston.

Mai apoi, a publicat poza cu el pe Facebook și a scris câteva rânduri despre proiectele de anvergură care lipsesc în București:

Exact acum 30 de ani se inaugura tunelul de sub Canalul Mânecii, considerat la acea vreme lucrarea inginerească a secolului XX. O minune care a lăsat pe mulți fără suflare și care părea imposibil de realizat.
„Dream big or don’t dream at all”.

Candidatul PNL la Primăria Capitalei spune că dorința de asumare a unor proiecte de anvergură a lipsit de multe ori atât României, cât și Bucureștiului.

În momentul în care au fost începute proiecte, au fost lăsate de izbeliște.

Când s-a propus cu adevărat ceva ”măreț”, a părut mai mult preluat din cărți, decât exprimarea unei viziuni coerente despre cum trebuie realizat acel lucru, spune Burduja.

Cu o asemenea mentalitate, nicio țară și nici un oraș mare nu are cum să evolueze.

Fără o viziune care să însemne asumarea unor inițiative îndrăznețe, pe termen mediu și lung, vom continua să băltim între discuții despre cine plantează cele mai multe panseluțe sau cine câștigă concursul anual de schimbat borduri.
PS Imaginea e din Pasajul Victoriei, care cade pe noi, după ce primarii generali au făcut fix NIMIC, a conchis candidatul PNL la Primăria Capitalei.

Sursa foto: Sebastian Burduja/Facebook
Sursa foto: Sebastian Burduja/Facebook

Săptămâna trecută, Sebastian Burduja a fost invitat în cadrul unei emisiuni TV și a declarat că o rețea de tuneluri subterane conectate poate elimina aglomerația și traficul infernal din București. Pentru propunerea sa, candidatul PNL a luat drept model orașul Boston, unde este deja implementată o astfel de rețea.

Pe același subiect:

Cookies