Domn’ primar, pe noi cui ne laşi? Sportivii CSM Bucureşti, revoltaţi că Primăria dă bani la Oltchim

de:
22 nov. 2012
0 Afișari
Domn' primar, pe noi cui ne laşi? Sportivii CSM Bucureşti, revoltaţi că Primăria dă bani la Oltchim

Portarul naţionalei de handbal masculin, Ionuţ Irimuş, nu a mai acceptat situaţia şi a depus memoriu la FRH. Evoluţia Oltchimului în Liga Campionilor a fost entuziasmantă în prima parte a competiţiei, astfel că visul de a aduce primul trofeu de Liga Campionilor în România după Revoluţie pare tot mai credibil. Campioana de Vâlcea n-ar fi ajuns probabil în această situaţie dacă Primăria Capitalei n-ar fi reacţionat imediat din punct de vedere financiar, având în vedere problemele cu care Oltchim s-a confruntat în vară. Gestul primarului Sorin Oprescu de a susţine financiar Oltchim Rm. Vâlcea într-o perioadă critică nu a fost privit însă cu ochi buni de toată lumea. Nemulţumiţi s-au găsit chiar şi din sânul clubului pe care Primăria îl finanţează, CSM Bucureşti.

N-au nici echipament

„Suntem de râsul lumii. Noi ne primim salariile cu mari întârzieri, avem restanţe şi de două luni, dar bani pentru Oltchim s-au găsit imediat. Pe noi cui ne lasă?”, spune o sursă din cadrul CSM Bucureşti. De altfel, problemele financiare cu care clubul s-a confruntat în ultima vreme s-au răsfrânt asupra activităţilor de la secţii. La un moment dat, echipa de rugby ameninţase că nu va intra pe teren la meciul din Superligă pentru locurile 5-6 cu Dinamo Bucureşti dacă jucătorii nu-şi vor primi măcar o parte din restanţe. La handbal masculin, Ionuţ Irimuş, portarul echipei naţionale, şi-a depus memoriu pentru a deveni liber de contract, iar exemplul lui ar putea fi urmat şi de alţi jucători.

Nemulţumirile componenţilor clubului nu se rezumă doar la salariile restante. „În cazul unora, situaţia este aproape disperată. Sportivii sunt ameninţaţi de proprietari că vor fi evacuaţi din locuinţe întrucât nu s-au achitat chiriile de două luni. Ce să mai spunem de echipamente? Nu avem îmbrăcăminte pentru iarnă, iar medicamentaţia este zero”, ne-a precizat un om din interiorul clubului.

Cookies