Dominic Fritz o învață pe Clotilde Armand lecția despre cabluri, ca de la USR-ist la USR-ist: Fără spectacol, fără primar cocoțat pe scara mașinii de intervenție, ca Nicoale Robu

22 apr. 2021
230 Afișari
Dominic Fritz o învață pe Clotilde Armand lecția despre cabluri, ca de la USR-ist la USR-ist: Fără spectacol, fără primar cocoțat pe scara mașinii de intervenție, ca Nicoale Robu

Primarul orașului Timișoara, Dominic Fritz, pare să îi dea edilului Sectorului 1, Clotilde Armand, o adevărată lecție despre cabluri (a nu se confunda cu Lecția despre cub a lui Nichita Stănescu) sau cel puțin despre modul în care se realizează un astfel de proiect de amploare de trece a cablurilor de telecomunicații de pe stâlpi în subteran. Dacă Clotilde Armand a lansat direct avertismente la adresa cabliștilor, administratorul Timișoarei spune că a petrecut săptămâni întregi de negocieri.

Primarul orașului Timișoara, Dominic Fritz, a transmis recent că va renunța la toate cablurile de pe stâlpi din oraș, după ce a ajuns la o înțelegere cu reprezentanții companiilor de telecomunicații.

Înlăturarea cablurilor se face cu negocieri, fără spectacol și fără primar cocoțat pe stâlpi, a explicat Dominic Fritz, cu aluzie la gestul lui Nicolae Robu, care a tăiat un cablu de unul singur, dar cu siguranță i-a dat un ghiont și primarului Clotilde Armand, care a făcut mare tam-tam cu privire la o problemă asemănătoare din Sectorul 1.

Anunțul lui Dominic Fritz

Primarul Fritz a publicat o fotografie pe Facebook în care apare un morman de cabluri scoase de pe stâlpii din oraș.

„Ceea ce vedeți în fotografie sunt 12 kilometri de cabluri care au fost date jos de pe stâlpii din oraș. După săptămâni de negocieri (și da, niște notificări despre amenzile ce ar putea urma), operatorii de date au trecut la curățarea stâlpilor pe 200 de străzi și bulevarde. Toate proiectele noi ale primăriei vor include obligatoriu canalizație subterană pentru rețelele de date”, a explicat Dominic Fritz pe Facebook.

Primarul a dezvăluit că eliminarea cablurilor se va face fără spectacol.

„Iar dacă nu ați observat că privirea nu vi se mai încurcă în cabluri este pentru că așa arată normalitatea. Fără spectacol, fără primar cocoțat pe scara mașinii de intervenție, aceste acțiuni vor continua până când orașul va deveni liber de cabluri aeriene”, a mai spus primarul Fritz.

În 2019 fostul primar al municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a tăiat singur un cablu aerian de comunicaţii dorind să convingă companiile locale să procedeze la înlăturarea cablurilor.

Cookies