ARHIVA B365

Doliu în lumea artelor marţiale: Preşedintele Federaţiei Române de Karate Tradiţional a murit

Născut pe 20 octombrie 1951, Dan Stuparu, senseiul care a lăsat în urmă generaţii întregi de antrenori şi sportivi a murit, duminică, în urma unui infarct, scrie sport.bzi.ro, citat de Realitatea.net.

Născut la Râmnicu Vâlcea, Dan Stuparu a fost absolvent al Facultăţii de Mecanică din Braşov. Antrenor emerit, Stuparu era căsătorit, avea un băiat şi fusese decorat cu Ordinul Serviciul Credincios.

Sensei Dan Stuparu este unul din pionerii artelor marţiale din România. El a început să studieze artele marţiale cu maestrul Dorel Negrea, la Braşov, unde un grup restrâns de parcticanţi încercau să descopere tainele karate-ului, artele marţiale fiind interzise în perioada comunistă.

Imediat după Revoluţia din decembrie 1989, Stuparu a fondat Federaţia Română a Artelor Marţiale (FRAM). Împreună cu Adrian Popescu Săcele şi instructorii George Dragomir, Cezar Cotescu, Arustei Sorin, Mircea Bolintineanu, Dan Smalberghen, Roxana Cruher, Nelu Năstase şi Nicu Marandici, Dan Stuparu a pus bazele mişcării de karate tradiţional din România, găsindu-şi adepţi în special în centrele universitare din Bucureşti, Braşov, Iaşi, Timişoara sau Galaţi.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button