DOLIU ÎN FOTBAL: Iordan Angelescu, fost mare jucător la Rapid, A MURIT

de:
13 nov. 2015
31 Afișari
DOLIU ÎN FOTBAL: Iordan Angelescu, fost mare jucător la Rapid, A MURIT

Iordan Angelescu, fostul jucător legendar al celor de la Rapid, a murit joi. Anunţul a fost făcut de clubul Rapid, într-un comunicat de presă.

Decesul lui Iordan Angelescu a survenit în aceeaşi zi în care Lucian Bălan, fost jucător la Steaua, S-A SINUCIS

„A plecat dintre noi si Iordan Angelescu!

Parca nu se mai opresc nenorocirile din jurul nostru! In tragedia ‪#Colectiv, Rapid a pierdut un suporter adevarat, in persoana tinerei Teo Maftei!

La doua zile dupa tragica ei disparitie, suflarea giulesteana s-a vazut „deposedata” si de un fost jucator, important la vremea sa, Iordan Anghelescu (toata lumea l-a stiut de Angelescu), plecat dintre noi la varsta de 69 de ani.

Nascut pe 15 iunie 1946, in Bucuresti, s-a format la Politehnica Bucuresti, iar intrarea in fotbalul de prima divizie si-a facut-o sub tricoul alb-negru al Universitatii Cluj, de unde, in 1968, a venit la Rapid. Aici avea sa devina un adevarat jolly-jocker, evoluand in toate liniile, cu exceptia postului de portar. A inceput ca mijlocas, fiind avansat ca atacant, dupa care, spre finalul carierei, a fost tras in centrul defensivei.

172 de meciuri si noua goluri in Divizia A este bilantul lui Angelescu (cum a fost botezat in presa vremii) la Rapid, pentru care a mai jucat doua campionate (’74/’75 si ’80/’81) si in Divizia B. A parasit Giulestiul in 1976, pentru a juca trei ani la Corvinul Hunedoara, ajungand, in 1979, la Progresul Bucuresti, echipa care a luptat pentru promovare, in acea editie de campionat, chiar cu Rapid! Castigand cu „bancarii” seria a II-a a Diviziei B, Anghelescu a ales sa joace in urmatorul an (’80/’81) pentru… giulesteni. S-a retras din activitate la 35 de ani, relatia sa cu fotbalul insemnand dupa aceea doar calitatea de observator federal.

Sincere condoleante familiei indoliate!”, se arata intr-un comunicat al FC Rapid.

Cookies