Doliu imens în România. Marea artistă Gabi Luncă a murit în spital, unde era internată cu COVID-19

03 apr. 2021
163 Afișari
Doliu imens în România. Marea artistă Gabi Luncă a murit în spital, unde era internată cu COVID-19

Doliu uriaș în muzica românească, după ce încă un nume mare artist al muzicii de petrecere a murit, vineri noaptea. Cântăreață de muzică populară și lăutărească Gabi Luncă a decedat, la vârsta de 83 de ani, la Spitalul din Ilfov, răpusă de COVID-19, după două săptămâni de internare.

Gabi Luncă a decedat vineri seară. Artista avea 83 de ani şi era internată de două săptămâni. Anunțul a fost făcut de fiica acesteia, Rebeca Onoriu, pe pagina sa de Facebook.

Fiica lui Gabi Luncă, Rebeca Onoriu, a scris, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe pagina de Facebook, că mama sa a murit.

„După 23 ani, din nou împreună! Cântă împreuna Celui pe care L-au iubit și L-au slujit o viață întreagă! O să ne revedem…”, a scris Rebeca Onoriu, în dreptul unei fotografii în care sunt Gabi Luncă și acordeonistul Ion Onoriu, cel cu care marea voce a muzicii lăutărești și populare s-a căsătorit în 1964. Ion Onoriu a murit în urmă cu 23 de ani, în 1998.

Artista era internată în spital de două săptămâni

Gabi Luncă era internată la Terapie Intensivă, la Spitalul Județean Ilfov, din cauza COVID-19. Artista s-a născut în 16 octombrie 1938, la Vărbilău, Prahova. Din 1992, ea a mai cântat doar muzică religioasă.

Și interpretul de muzică lăutărească Nelu Ploieșteanu a murit infectat cu noul coronavirus, joi noaptea. El era internat în stare gravă, la terapie intensivă, la Spitalul Floreasca, de la jumătatea lunii martie, unde era intubat.

De asemenea, cunoscuta cântăreață de muzică lăutărească, Cornelia Catanga, a murit, în urmă cu o săptămână, la vârsta de 63 de ani, din cauza COVID-19, la Spitalul Universitar de Urgență București.

Cookies