ARHIVA B365

Doi traficanţi de arme, reţinuţi la Bucureşti

Date despre ascunzatoarea infractorilor si activitatea acestora le-au fost oferite politistilor de ofiterii de informatii de la Servicul Secret al Ministerului de Interne, care ii urmareau de mai bine de sase luni, anunţă România Liberă.

Arsenal de arme albe si insigne de politie

La domiciliul lui unuia dintre cei doi au fost găsite 20 de arme albe, un pistol, trei cartuşe cu glonţ pentru carabină de calibru 9,3×62 mm, nouă cartuşe de calibru 9 mm cu gaz iritant lacrimogen, două tocuri de pistol, o geacă din piele cu însemne de poliţie, o telecomandă cu lumini şi sunete (tip poliţie), o insignă IPA, două cagule, un baston metalic telescopic, deţinute ilegal.

Acesta este suspectat că, în lunile august şi septembrie 2011 a făcut mai multe oferte de vânzare, iar apoi a vândut unui cumpărător un pistol cu glonţ, de producţie rusească, în stare de funcţionare şi trei cartuşe cu proiectile metalice, dintre care două cu capsa percutată, de calibru 5,45 mm., pentru suma de 700 de euro.

De asemenea, în urma percheziţiei efectuată la domiciliul celui de-al doilea traficant au fost găsite, cinci cartuşe de zgomot şi gaze (piper) de calibru 9 mm, 15 obiecte pirotehnice (petarde) deţinute ilegal, peste 19 grame de heroină şi suma de 8.000 de euro, ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. La percheziţia domiciliară efectuată la S. Fănel a fost ridicat un dispozitiv electronic de efectuare a plăţilor cu card bancar (POS).

Cei doi au fost dusi la audieri, anchetatorii urmand sa stabileasca de unde isi procurau arnele pe care le traficau. Ei ar putea fi arestati pentru contrabandă calificată, efectuarea fără drept a operaţiunilor cu arme sau muniţii, trafic ilegal şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea 86/2006, Legea 295/2004 şi art. 279 din Codul Penal, si efectuarea fără drept a operaţiunilor cu arme sau muniţii, trafic ilegal şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea 295/2004 şi art. 279 din Codul Penal – în stare de reţinere şi S. Fănel, în stare de libertate, suspectat de complicitate la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 26 din Codul Penal.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul D.A.E.S.P., în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button