ARHIVA B365

Doi tineri, prinşi de poliţişti, după ce au furat oglinda unei maşini

Duminică, 1 martie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au identificat şi depistat doi tineri, în vârstă de 18, respectiv 21 de ani, bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie şi complicitate la furt.

În fapt, agenţi de siguranţă publică din cadrul Secţiei 14 Poliţie, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, au prins un tânăr, la scurt timp după ce, cu ajutorul unui complice, a sustras geamul oglinzii retrovizoare de la un autoturism parcat în sectorul 4, după care, pentru a-şi asigura scăparea, a lovit un bărbat.

„În urma cercetărilor efectuate, a rezultat faptul că unul dintre bănuiţi a sustras prin demontare geamul oglinzii unui autoturism, în timp ce al doilea bănuit se afla în apropiere, moment în care au fost observaţi de un bărbat, în vârstă de 34 de ani, care a plecat în urmărirea acestora.

Bănuiţii au fugit printre blocuri, fiind urmăriţi de bărbatul care le-a spus să rămână pe loc, până la sosirea unui echipaj de poliţie, însă unul dintre tineri l-a lovit pe bărbat, după care au fugit în continuare, ulterior fiind identificaţi şi conduşi la sediul secţiei 14, pentru verificări.

Prejudiciul creat prin săvârşirea faptei, de aproximativ 2.000 de lei, a fost recuperat în totalitate şi restituit părţii vătămate.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Capitalei sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie şi complicitate la furt, cu unul dintre cei în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, anunţă Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă remis B365.ro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button