ARHIVA B365

Doi tineri de 30 de ani au câștigat cu firma lor din Bucureşti 2,3 milioane de euro pe an

Compania Zitec, un producător local de aplicaţii online, dezvotat de Simona şi Alexandru Lăpuşan, a înregistrat anul trecut afaceri de 2,3 milioane euro, în creştere cu peste 60% comparativ cu anul 2012. În companie lucrează 90 de specialişti software. Jumătate din veniturile companiei din 2013 au provenit din proiecte livrate pe plan extern, în principal către clienţi din SUA, Marea Britanie, Grecia, Cipru sau Arabia Saudită.

Pe plan local, compania a înregistrat performanţe notabile şi pe zona de eCommerce, în portofoliu având primul proiect extern al celui mare retailer online din România, website-ul liderului din retailul offline de produse electroIT, precum şi soluţia eCommerce pentru liderul în servicii de turism.

În 2013, Zitec a continuat investiţiile în start-up-uri, printre cele mai importante proiecte susţinute numărându-se HuddleHero.com (SUA), platformă online dedicată amatorilor de sporturi de echipă, şi editura de benzi desenate HAC!BD (România), valoarea investiţiilor ridicându-se la peste 150.000 de euro.

„În ultimele şase luni am dezvoltat integral platforma HuddleHero.com, cu scopul de a o transforma într-o interfaţă prietenoasă, interactivă. Proiectul a debutat luna trecută, reunind peste 40.000 de echipe sportive amatoare înregistrate în Statele Unite, active în peste 400 de ligi, practic fiind cea mai cuprinzătoare platformă de profil din lume. De asemenea, am continuat investiţiile şi în revista Harap Alb continuă, lansând aplicaţia mobilă Super Erou, prin care iubitorii de benzi desenate să poată accesa reviste dedicate direct de pe telefoane mobile şi tablete”, a declarat Alexandru Lăpuşan, CEO şi co-fondator Zitec, potrivit businessmagazin.ro.

În acest an, compania va continua recrutările, estimând să ajungă la peste 120 de specialişti, şi se va concentra pe îmbunătăţirea continuă a calităţii produselor şi serviciilor oferite. „Anul trecut ne-am axat atât pe extinderea echipei, a portofoliului de tehnologii software pe care lucrăm, cât şi pe creşterea calităţii serviciilor de dezvoltare, iar obiectivul principal din acest an este consolidarea echipei. În paralel, vom continua să punem accent pe calitatea soluţiilor şi serviciilor furnizate”, a adăugat Lăpuşan.

În prezent, Zitec are în portofoliu 72 de clienţi, pentru care livrează proiecte şi soluţii software bazate pe o serie de tehnologii open source, precum PHP, Magento, Drupal, Ruby, aplicaţii pentru dispozitive mobile (Android, iOS), dar şi soluţii bazate pe tehnologii Microsoft.

„Aproape 80% dintre posesorii de smartphone din România, respectiv un sfert din populaţie, utilizează dispozitivul mobil pentru a naviga zilnic pe Internet, iar jumătate dintre aceştia folosesc aplicaţiile mobile. Privind aceste statistici, este uşor de înţeles de ce companiile româneşti ar trebui să îşi concentreze atenţia către zona de mobilitate în acest an”, a explicat Alexandru Lăpuşan.

Printre cele mai importante proiecte software mobile locale dezvoltate de Zitec se numără Paravion.ro powered by Vodafone, pentru care, anul trecut, a câştigat premiul Best Mobi Site, în cadrul Galei Start Mobile, organizată de Google România în parteneriat cu IAB România. În plus, Zitec a fost premiat în cadrul galei Webstock 2013 pentru aplicaţiile Booze-O-Meter şi Super Erou, aceasta din urmă primind şi premiul special la Droidcon 2013. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button