ARHIVA B365

Doi tineri care înşelau oamenii, dându-se curieri, prinşi de poliţiştii din Bucureşti

Marţi, 7 iunie, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au prins în flagrant doi tineri cu vârste de 20 respectiv 31 de ani, care au încercat inducerea în eroare a părţii vătămate cu privire la vânzarea a două telefoane mobile.

Poliţia Capitalei anunţă că, în jurul orei 10.00, a fost sesizată de către un tânăr în vârstă de 26 de ani cu privire la faptul că, în data de 6 iunie a.c., în urma postării unui anunţ pe un site de specialitate, în care oferea spre vânzare două telefoane mobile, a fost contactat de către o persoană care s-a arătat interesată de achiziţionarea acestora. Presupusul cumpărător i-a adus la cunoştinţă că va face o comandă de transport a bunurilor, urmând ca un curier ales de acesta să se prezinte la locaţia stabilită pentru a primi coletul.

În data de 7 iunie a.c., în jurul orei 12:30, partea vătămată a fost contactată telefonic de un tânăr care s-a prezentat ca fiind curier la o companie de profil, care i-a adus la cunoştinţă că a primit de la un client comanda de ridicare a telefoanelor şi a completat nota de transport cu datele primite.

Cunoscând că aceasta nu este practica obişnuită, deoarece vânzătorul stabileste modalitatea de livrare şi firma de curierat, a sesizat organele de poliţie, existând suspiciunea că este victima unei infracţiuni de înşelăciune.

Având în vedere cele sesizate, judiciariştii Secţiei 20 Poliţie au organizat o acţiune în urma căreia, în jurul orei 14:30, au reuşit prinderea în flagrant a doi tineri care solicitau de la partea vătămată, coletul cu telefoanele mobile, utilizând în acest sens o legitimaţie de operator transport şi o notă de transport contrafăcute, cu însemnele unei societăţi de profil.

Totodată, cu ocazia extinderii cercetărilor cu privire la cei doi, s-a constatat faptul că aceştia, în data de 19 mai a.c., în jurul orei 18:30, au indus în eroare o altă persoană, prin aceeaşi modalitate, care le-a înmânat un telefon mobil, fără a primi suma de bani convenită.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button