Doi tineri au murit după ce au consumat droguri la SAGA Festival în București. Alte trei persoane sunt internate în stare gravă

05 iun. 2022
1382 Afișari
Doi tineri au murit după ce au consumat droguri la SAGA Festival în București. Alte trei persoane sunt internate în stare gravă
Doi tineri au murit după ce au consumat droguri la SAGA Festival în București. Alte trei persoane sunt internate în stare gravă. Sursa foto: România Liberă

Doi tineri care au participat la festivalul de muzică SAGA din București au murit la spital după ce ar fi suferit o supradoză în noaptea de vineri spre sâmbătă, anunță surse medicale. Mai mulți tineri au ajuns la spital în stare foarte gravă după ce ar fi consumat substanțe interzise.

Două persoane și-au pierdut viața din cauza unei supradoze după ce au fost aduse în stare gravă de la festivalul de muzică electronică SAGA din București. Aceștia ar fi consumat substanțe interzise înainte sau în timp ce participau la festival, potrivit Gândul, care citează surse medicale.

Un tânăr de 25 de ani, de origine din Republica Moldova, și-a pierdut viața în noaptea de vineri spre sâmbătă. Când a ajuns la Spitalul Sfântul Pantelimon acesta se afla în șoc cardio-respirator, fiind declarat decedat încă din ambulanță, conform managerului Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, Alis Grasu.

Mai mult, un al doilea tânăr ar fi decedat sâmbătă, după ce a fost internat la Terapie Intensivă la secția de toxicologie din Spitalul Sfântul Pantelimon.

Alți trei tineri au ajuns în stare foarte gravă la Spitalul Sfântul Pantelimon și Spitalul Floreasca, tot în șoc cardio-respirator, tot din cauza consumului de substanțe interzise. În total este vorba despre șapte tineri care ar fi ajuns în stare gravă sau foarte gravă la spital.

Circa 30 de persoane care aveau asupra lor substanțe interzise ar fi fost ridicate la SAGA Festival

În noaptea de vineri spre sâmbătă, circa 30 de persoane care aveau asupra lor substanțe interzise ar fi fost ridicate de la Arena Națională, locul unde are loc SAGA Festival, potrivit Gândul.

Agenția Națională Antidrog a transmis un mesaj de avertizare destinat participanților la festivaluri și concerte în această perioadă – „Nu amesteca energizantele cu ecstasy”.

„În ultimii ani a crescut numărul deceselor cauzate de consumul pastilelor de ecstasy cu o concentrație a substanței active foarte mare. Nu amesteca energizantele cu ecstasy. Ai grijă de inima ta! Atmosfera de la festival îți poate da toata energia de care ai nevoie! Hidrateaza-te! Distrează-te la festival, dar ai grijă de tine! Noi suntem aici să te ajutăm să ajungi acasă în siguranță! Cei dragi te așteaptă!”, au transmis autoritățile.

Ce mesaj au transmis organizatorii SAGA Festival

Organizatorii SAGA Festival au subliniat printr-un comunicat de presă faptul că au „toleranță zero” față de consumul de substanțe interzise și au confirmat evenimentele „regretabile” care au avut loc vineri seară.

„SAGA Festival este complet împotriva consumului de substanțe interzis și are zero toleranță pentru posesia lor și un comportament de acest gen. De aceea se încearcă de fiecare dată, prin toate modalitățile, educarea publicului în acest sens.

În ceea ce privește evenimentele regretabile de vineri seară, menționăm faptul că echipajele SMURD și Ambulanță au acționat rapid pentru a le oferi primul ajutor persoanelor în nevoie, la față locului și transport de urgență la spital”, se arată în comunicat.

Mai mult, organizatorii au subliniat și parteneriatul cu Agenția Națională Antidrog.

„La intrarea în perimetrul evenimentului, echipele de securitate controlează în detaliu fiecare persoană care accesează zona. Ca o confirmare a poziției pe care o luăm, reprezentând totodată o constanța pentru noi, este și parteneriatul de anul acesta cu Agenția Națională Antidrog, care este prezența la eveniment cu puncte de informare, într-o campanie de prevenire a consumului de substanțe interzise”, au mai transmis reprezentanții SAGA Festival.

Cookies