Doi taximetriști din București au vrut să jecmănească refugiații din Ucraina. Polițiștii i-au prins, le-au luat autorizațiile și le-au dat amenzi uriașe

02 mart. 2022
660 Afișari
Doi taximetriști din București au vrut să jecmănească refugiații din Ucraina. Polițiștii i-au prins, le-au luat autorizațiile și le-au dat amenzi uriașe
Doi taximetriști din București au vrut să jecmănească refugiații din Ucraina. Polițiștii i-au prins, le-au luat autorizațiile și le-au dat amenzi uriașe | Sură foto: Facebook-Politia Locala Bucuresti - www.plmb.ro

Poliția Locala a Capitalei a anunțat că au fost aplicate amenzi și alte pedepse complementare pentru doi taximetriști din București care au încercat să profite de pe urma situației refugiaților.

Doi taximetriști din București prinși încercând să păcălească refugiații din Ucraina

O situație neplăcută ce implică doi taximetriști bucureșteni și refugiați din Ucraina a avut loc marți dimineață în Autogara Filaret din Capitală. Aici mai multe persoane refugiate căutau îndrumare și transport către locații unde să poată să se odihnească și să fie în siguranță.

Pentru un taximetrist din Capitală, acest moment a părut o oportunitate de a face niște bani în plus. El a decis să se ofere să îi ducă pe refugiați. Însă în loc să taxeze cursele pe aparat, pentru a cere suma corecta, a ales să se tocmească cu refugiații și să le ceară un preț mult mai mare decât cel real. Taximetristul a fost surprins de către polițiștii locali din cadrul DGPLCMB când se pregătea să transporte trei persoane venite din Ucraina.

Motivul pentru care taximetristul le-a atras atenția polițiștilor a fost că nu avea lampa de taximetru pusă pe mașină, iar aparatul de taxat nu funcționa. Tot în zona respectivă un alt taximetrist a fost surprins de polițiști refuzând să transporte o familie de ucraineni cu doi copii. Aceștia doreau sa ajungă la un hotel din Capitală.

Cei doi au fost amendați

În urma celor constatate de către polițiști cei doi șoferi de taxi au fost sancționați cu amendă contravențională și alte măsuri complementare.

  • Bărbatul ce a încercat să obțină de la refugiați mai mulți bani decât ar fi făcut cursa a fost sancționat astfel:
    • Amendă de 10.000 de lei,
    • Autorizația de taxi reținută.
  • Cel ce nu a dorit să transporte refugiații  a fost sancționat astfel:
    • Amendă în valoare de 5.000 de lei,
    • Certificatul profesional reținut.

De la finalul lunii februarie polițiștii locali ai Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București se află în punctele unde ajung refugiații ucraineni. Aceștia acordă sprijin și se asigură că sunt îndeplinite procedurile de preluare și transportare a acestora în siguranță.

Cookies