Doi studenți din București vor să câștige 100.000 de lei, cu o tonetă de cafea

de:
24 oct. 2015
11 Afișari
Doi studenți din București vor să câștige 100.000 de lei, cu o tonetă de cafea

Andrei Moise şi Alexandru Dudulea, doi studenţi în vârstă de 23 de ani din Bucureşti, au pus bazele unei afaceri cu cafele şi vor să ajungă la vânzări de 100.000 de lei până la finalul acestui an.

Astfel, bicicleta cu cafea care poartă numele de Louis Caffe din Piaţa Romană (brand administrat prin intermediul firmei Lord Caffe) a fost cumpărată în 2014, după ce cei doi tineri s-au înscris în programul prin care statul oferă antreprenorilor debutanţi (SRL-D) unele facilităţi fiscale, arată zf.ro.

„Societatea noastră este de tip SRL-D şi nu am plătit nici o taxă pentru înfiinţarea firmei. Printre beneficiile pe care le mai are un SRL-D se află şi faptul că, timp de trei ani de la înfiinţarea firmei, taxele sunt mai mici decât în regim normal. Totuşi, nu am accesat până în acest moment fondurile de la stat (finanţarea maximă pe care statul o poate acorda fiind de 10.000 de euro – n. red.), a fost o investiţie proprie”, spune Andrei Moise, unul dintre fondatorii brandului Louis Caffe şi student la Aca­demia de Studii Econo­mice din Bucureşti.

Cei doi antreprenori au investit 5.000 de euro, din surse proprii, pentru lansarea pe piaţă a tonetei de cafea din Bucureşti. Banii au fost alocaţi pentru obţinerea de autorizaţii necesare funcţionării tonetei, dar şi pentru achiziţiile unui espressor, a bicicletei şi a materiilor prime de început.

Citește mai multe pe zf.ro.

Cookies