Doi șoferi s-au gândit să iasă la picnic cu mașinile în București, pe spațiul verde din zona Unirii. Locurile de parcare cu plată erau la doi pași

21 apr. 2023
10922 Afișari
Doi șoferi s-au gândit să iasă la picnic cu mașinile în București, pe spațiul verde din zona Unirii. Locurile de parcare cu plată erau la doi pași
Doi șoferi s-au gândit să iasă la picnic cu mașinile în București, pe spațiul verde din zona Unirii. Locurile de parcare cu plată erau la doar câțiva metri distanță. Sursa foto: Facebook/ Ai parcat ca un bou București

Doi șoferi au ieșit la „picnic” cu mașinile, în zona Unirii din București. Deși aveau locuri de parcare la câțiva metri distanță, ei au ales să parcheze pe spațiul verde.

„Locurile sunt cu plată”

Un trecător a surprins parcările neregulamentare ale celor doi șoferi și le-a fotografiat. Ulterior, a încărcat imaginile pe pagina de Facebook „Ai parcat ca un bou București”, alături de descrierea:

Pe Unirii la picnic. Locuri cu plată la 20 de metri” – A. B.

În imagini se observă că mașinile erau parcate pe spațiul verde, deși la doar câțiva metri se aflau locuri de parcare cu plată.

Postarea respectivă a strâns mai multe reacții din partea internauților. Unul dintre ei a spus că șoferii au ales să parcheze acolo pentru că era gratuit, locurile erau cu plată:

Locurile sunt cu plată.”

Mai mulți bucureșteni au râs pe seama parcărilor și au adăugat comentarii haioase.

Câteva dintre comentarii

  • „Mai scump e reparatul spațiului verde decât mașinile care îl strică.” – A. T.
  • „Au uitat să tragă frâna de mână, de ce ești rău.” C. I. B.
  • „Sunt obișnuiți să parcheze în fața porții pe iarbă.” – D. D.

Ce amendă riscă șoferii care parcheză neregulamentar

Codul Rutier 2023 interzice oprirea sau staționarea neregulamentară, semnalizate prin indicatoare. Cei care parchează neregulamentar pot plăti până la 870 de lei, dar şi puncte de penalizare.

Conform Antena 3 CNN, în 2023, punctul de amendă rămâne îngheţat la 145 lei. În cazul în care, un conducător auto este surprins într-o astfel de situaţie, acesta riscă o amendă din clasa a I-a de amenzi, adică 2 sau 3 puncte de amendă. Astfel, amenda minimă pentru parcare neregulamentară va fi de 290 de lei, iar cea maximă de 435 de lei. Suplimentar, şoferul se va alege cu două puncte de penalizare.

Totodată, şoferul va fi încadrat și la categoria staționare neregulamentară. În această situație, legislația prevede o amendă pentru staţionare neregulamentară cuprinsă între 580 și 725 de lei, plus trei puncte de penalizare. Aceleași amenzi se vor aplica și dacă se va parca sau staționa pe spațiul verde.

În cazul staţionării sau parcării pe autostradă în alte locuri decât cele special amenajate și semnalizate, conducătorul auto riscă o amendă pentru parcare neregulamentară cuprinsă în clasa a II-a de amenzi, adică 6 puncte-amendă, echivalentul a 870 de lei.

Toţi conducătorii auto trebuie să ştie că dacă plătesc amenda pentru parcare neregulamentară în termen de 15 zile, atunci vor trebui să achite doar jumătate din cuantumul ei.

Te-ar putea interesa și:

Cookies