Doi șoferi au parcat pe ceea ce ar fi trebuit să fie un crâmpei de spațiu verde din București, chiar lângă afișul cu „Nu parcați”. Cum a plecat primul, a venit al doilea

09 iun. 2023
743 afișări
Doi șoferi au parcat pe ceea ce ar fi trebuit să fie un crâmpei de spațiu verde din București, chiar lângă afișul cu „Nu parcați”. Cum a plecat primul, a venit al doilea
Doi șoferi au parcat pe ceea ce ar fi trebuit să fie un crâmpei de spațiu verde din București, chiar lângă afișul cu „Nu parcați”. Cum a plecat primul, a venit al doilea. Sursa foto: Facebook/ Ai parcat ca un bou București

Doi bucureșteni și-au parcat, pe rând, mașinile pe ceea ce ar fi trebuit să fie un spațiu verde, chiar lângă mesajul „Nu parcați!”.

Șoferii și-au parcat mașinile la umbră, pe o rămășiță de spațiu verde

În București sunt din ce în ce mai des întâlnite parcările neregulamentare, fie pe trotuar, fie pe spațiul verde, fie în alte locuri nepermise.

Primul este un șofer de Dacia, care și-a pus mașina la umbra copacului, ignorând faptul că a acolo este spațiu verde (sau ar fi trebuit să fie). Acest lucru s-a întâmplat în Drumul Taberei.

Însă, o bucureșteancă l-a surprins parcând neregulamentar și i-a fotografiat autovehiculul. Ulterior, femeia a postat imaginea pe pagina de Facebook „Ai parcat ca un bou București”, alături de descrierea:

Cred că la ștrand a venit.” – G. C.

Între timp, primul șofer a plecat, însă, un al doilea i-a luat locul, parcând exact la fel. Nici acestuia nu i-a păsat prea mult de spațiul verde sau de faptul că este ilegal ceea ce face.

Ambii șoferi și-au parcat, în intervale diferite de timp, autovehiculele pe ceea ce ar fi trebuit să fie un spațiu verde. Mașinile erau parcate lângă un copac pe care era scris mesajul „Nu parcați pe spațiul verde”, însă era pe partea opusă a copacului, nu pe partea pe care parcaseră șoferii.

Cei care au parcat neregulamentar ori nu au văzut mesajul, ori au crezut că acea zonă nu este considerată spațiu verde.

Ce amendă pot primi șoferii care parchează neregulamentar

Din cauza aglomerației și a numărului mare de mașini din Capitală, mulți șoferi aleg să parcheze neregulamentar, fără a lua în calcul consecințele.

Codul Rutier 2023 interzice oprirea sau staționarea neregulamentară, semnalizate prin indicatoare. Șoferii care parchează neregulamentar pot plăti până la 870 de lei, dar şi puncte de penalizare.

Conform Antena 3 CNN, în 2023, punctul de amendă valorează 145 lei. În cazul în care, un șofer este surprins într-o astfel de situaţie, acesta riscă o amendă din clasa a I-a de amenzi, adică 2 sau 3 puncte de amendă. Astfel, amenda minimă pentru parcare neregulamentară va fi de 290 de lei, iar cea maximă de 435 de lei. Suplimentar, şoferul se va alege cu două puncte de penalizare.

Totodată, șoferul va fi încadrat și la categoria staționare neregulamentară. În această situație, legislația prevede o amendă pentru staţionare neregulamentară cuprinsă între 580 și 725 de lei, plus trei puncte de penalizare. Aceleași amenzi se vor aplica și dacă se va parca sau staționa pe spațiul verde.

În cazul staţionării sau parcării pe autostradă în alte locuri decât cele special amenajate și semnalizate, conducătorul auto riscă o amendă pentru parcare neregulamentară cuprinsă în clasa a II-a de amenzi, adică 6 puncte-amendă, echivalentul a 870 de lei.

Te-ar putea interesa și:

Cookies