Doi șobolani, la plimbare relaxată prin Titan, pe Bd. Liviu Rebreanu din București. Dar, dacă n-a sunat nimeni să-i anunțe, probabil nu există, că așa ne-a zis Nicușor Dan

13 mai 2024
3631 afișări
Doi șobolani, la plimbare relaxată prin Titan, pe Bd. Liviu Rebreanu din București. Dar, dacă n-a sunat nimeni să-i anunțe, probabil nu există, că așa ne-a zis Nicușor Dan
Doi șobolani, la plimbare relaxată prin Titan, pe Bd. Liviu Rebreanu din București. Dar, dacă n-a sunat nimeni să-i anunțe, probabil nu există, că așa ne-a zis Nicușor Dan. Sursa foto: captură video Spotmedia

Un bucureștean s-a întâlnit cu doi șobolani pe trotuarul de pe Bd. Liviu Rebreanu din cartierul Titan. Rozătoarele erau chiar în fața unei farmacii.

Chiar la începutul lunii mai, Nicușor Dan declara că șobolanii nu sunt o problemă pentru Capitală. Totodată, primarul Capitalei a spus că el nu a văzut niciodată șobolani pe străzile din București.

Doi șobolani, la plimbare relaxată prin Titan, pe Bd. Liviu Rebreanu din București

Vineri dimineață, 10 mai 2024, un bucureștean care se afla pe trotuarul de pe Bd. Liviu Rebreanu, la intersecția cu Bd. Nicolae Grigorescu, din cartierul Titan, s-a întâlnit cu doi șobolani.

Rozătoarele stăteau relaxate în fața unei farmacii, potrivit spotmedia.ro.

Bucureșteanul a încercat să facă sesizări la DSP (Direcția de Sănătate Publică) și la Ministerul Sănătății, însă acestea nu au fost luate în considerare de autorități. Motivul: petițiile erau anonime.

Petițiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare ale petiționarului nu se iau în considerare și se clasează, a răspuns Biroul de Relații cu Publicul al DSPMB.

Nicușor Dan: Să știți că eu circul pe jos, cu autobuzul și n-am văzut niciodată șobolani

La începutul lunii mai, Nicușor Dan a fost invitat într-o emisiune de la Digi24 și a declarat că șobolanii nu sunt o problemă a Capitalei. Primarul general a mai spus că dacă ar fi întrebai 1.000 de bucureșteni, doi ar spune că au întâlnit o rozătoare în cei patru ani de mandat.

Să știți că eu circul pe jos, cu autobuzul și n-am văzut niciodată șobolani. Bineînțeles că sunt, dar indicatorul relevant e când se dă telefon și se reclamă existența acestor animale în București. Sunt, dar e o scădere de 20% față de mandatul precedent, dar sunt cazuri absolut punctuale, a spus Nicușor Dan.

Compania din subordinea municipalității care ar putea interveni în aceste situații nu poate să intervină în locurile private, spune Nicușor Dan:

E o temă artificială pentru bucureșteni și de ce se întâmplă? Noi avem o companie care e creația fostei administrații, i-am dat și buget, numai că sunt locuri private în care ei nu ajung, nu au competență să intervină, sunt alte instituții care fac control pentru instituții private, sunt și terenuri virane, unde n-avem competențe să intervenim, și asta e sursa șobolanilor, dar nu e o problemă a Bucureștiului.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies