ARHIVA B365

Doi răniţi, transportaţi în Austria la spital. Ambulanţa, întârziată de filtrul de pe aeroport

Sâmbătă, în jurul orei 18.00, urmează să decoleze de pe Aeroportul Băneasa avionul care va transporta în Austria doi răniţi în incendiul din clubul Colectiv. Înainte ca pacienţii să ajungă în avion, echipajul de pe ambulanţă a fost întârziat de filtrul de la aeroport, asta în contextul în care medicii de pe ambulanţă nici nu vor zbura, ei fiind trimişi acolo ca să se evite filtrul şi să grăbească plecarea pacienţilor către spitalul din Austria.

Cei doi răniţi transportaţi în Austria sunt un bărbat internat la Spitalul Universitar şi o femei de la Spitalul Militar. Prima ambulanţă a dus rănitul la avion în 15 minute, în timp ce a doua ambulanţă, care transporta cea de-a doua victimă, a fost întârziată, medicii fiind nevoiţi să aştepte 5 minute ca să facă procedurile de acces. Aceştia au încercat să-i convingă pe angajaţii aeroportului să grăbească procedurile de la filtru spunându-le că le moare pacienta, în contextul în care ei doar transportau pacienta de la pistă până la aeronavă şi nu urmau să urce la bord, anunţă Realitatea Tv.

Prima aeronavă a decolat în jurul orei 18.00, iar cea de-a doua a plecat spre Austria în jurul orei 18.15.

Reamintim că numai sâmbătă, 7 persoane au murit, în aproximativ 12 ore. Dintre acestea, două au murit în Rotterdam, unde urmau să primească îngrijiri medicale de specialitate, iar alte cinci au decedat în spitalele din Bucureşti. Bilanţul tragediei din Colectiv a ajuns astfel acum la 39 de morţi.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button