ARHIVA B365

Şapte răniţi de la Colectiv AU MURIT sâmbătă, în 12 ore. Bilanţul tragediei: 39 de MORŢI

UPDATE: Bilanţul tragediei de la Colectiv a ajuns acum la 39 de morţi. Trei pacienţi de la Spitalul de Arşi au murit sâmbătă. Încă doi pacienţi au murit după aterizarea la Rotterdam, unul a murit la Spitalul Floreasca din Bucureşti şi un altul a murit la Spitalul Universitar, sâmbătă dimineaţă.

INML va lucra „in regim de urgenta” duminica, astfel incat toate persoanele decedate in Bucuresti in urma evenimentului de la clubul Colectiv in ultimele 24 de ore sa poata sa fie ridicate de catre familii, a precizat, sambata, directorul medical al institutiei, Cristian Curca, potrivit Agerpres.

Bilantul celor decedati in tragedia din Colectiv se ridica la 39, in urma decesului, sambata, a unui numar de sapte persoane.

Ultimul deces înregistrat sâmbătă, în jurul orei 15.00, a survenit la un pacient de 33 de ani, transportat de la Spitalul Pantelimon la Spitalul de Arşi, având arsuri pe 50% din suprafaţa corpului, pe mâini, pe faţă, pe spate, dar şi arsuri ale căilor respiratorii. Potrivit observator.tv, ultima persoană decedată este fotograful Alexandru Chelba. Decesul lui a fost înregistrat în jurul orei 15.00.

Alex Chelba era prieten cu Cabral. Vezi aici: Mesajul emoționant transmis de Cabral după ce Alex Chelba, prietenul său, a fost rănit grav la Colectiv

Premierul interimar a anunţat, sâmbătă, că urmează o săptămână foarte grea, cea mai dificilă pentru pacienţi.

„La ora 9.11 a aterizat aernova cu cei doi pacienţi transferaţi la Rotterdam. Cei doi au murit în salvare şi, respectiv, în spital. Este vorba despre un cetăţean român şi un cetăţean italian. La sosire am primit mesaje că toţi pacienţii au ajuns ok, apoi mi s-a zis că unul a intrat în stop cardiac în ambulanţă, medicul care îl însoţea a plecat cu el sub resuscitare. Celălalt pacient a ajuns la spital, iar apoi a intrat în stop cardio-respirator, s-a încercat resuscitarea şi apoi s-a declarat decesul. Ambii pacienţi aveau arsuri grave şi leziuni ale căilor respiratorii. Pacienţii de la Bruxelles sunt ok, au fost preluaţi bine, inclusiv cei intubaţi. Pacienţii au fost însoţiţi de medici cu experienţă mare în transportul aerian. Cei de la Rotterdam au fost însoţiţi chiar de un medic anestezist şi au avut toate medicamentele necesare. Avioanele aveau presiune similară la sol, e un aspect care trebuie menţionat”, a declarat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, la şedinţa de Guvern de sâmbătă.

Este vorba despre un cetățean român în vârstă de 35 de ani și o tânăra din Italia, în vârstă de 20 de ani. Românul este Florin Cristian Popescu chiar bodyguardul clubului Colectiv, care a ajuns la spital cu arsuri grave, după nenorocirea din 30 octombrie.

A ieşit pe propriile picioare din Colectiv, dar a murit când a ajuns în Rotterdam

Tullia Ciotola, tânăra din Italia care a decedat în Rotterdam, avea 20 de ani şi venise la Bucureşti cu o bursă Erasmus. Originară din Napoli, tânăra s-a numărat printre răniţii internaţi la Spitalul SRI. Ea a fost transportată în această dimineață în Olanda și speranțele prietenilor și familiei crescuseră. Fata a murit însă la scurt timp după sosirea în Olanda, la spital.

Tânăra e una dintre victimele străine care se aflau în noaptea de 30 octombrie în clubul Colectiv şi se distra alături de alţi studenţi străini veniţi în România cu bursă Erasmus. În momentul în care tavanul a luat foc, Tullia a încercat să se salveze, deşi până la ieşirea din club buretele care cădea ca nişte mingi de foc i-a provocat arsuri pe 50% din suprafaţa corpului.

Cu ultimele puteri, arsă şi intoxicată cu gaz toxic, tânăra italiancă a reuşit să iasă pe picioarele ei, însă nu a mai fost decât o clipă până când a devenit inconştientă, scrie libertatea.ro. Medicii au ţinut-o în viaţă însă ea nu a mai avut puterea să lupte după ce a ajuns în Olanda.

Bodyguardul clubului Colectiv a murit în Rotterdam

Bărbatul fusese inter la Spitalul SRI, însă leziunile grave i-au fost, în cele din urmă fatale, iar medicii olandezi nu au mai apucat să intervină asupra acestora.

Forin Cristian Popescu este singurul bodyguard care n-a fugit din Colectiv, care s-a salvat si apoi s-a intors sa salveze multi alti tineri. Barbatul n-avea familie, era orfan si avea o prietena, potrivit jurnalistei Sorina Matei.

Ca și cum tragedia din familia acestuia nu ar fi de ajuns, mama lui Florin murise în urmă cu 5 luni. În timp ce el se lupta pe patul de spital cu arsuri grave, casa bodyguardului de la clubul Colectiv a fost călcată de hoți.

S-a aruncat peste soţie ca să o salveze de flăcări, dar a pierdut lupta cu viaţa

Cel care şi-ar fi pierdut viaţa la Spitalul Universitar este Ionuţ Maior, în vârstă de 27 ani. Bărbatul a suferit răni foarte grave, după ce s-a aruncat peste soţie în incendiu, ca să o salveze. Şi soţia lui, Livia Maior, este internată la Spitalul Universitar.

Ionuţ Maior era basist la formaţia Bruma, a absolvit Universitatea Politehnică Bucureşti şi a lucrat la SIVECO, potrivit informaţiilor disponibile pe pagina sa de Facebook.

Iubitul Monicăi Tănăsoiu, managerul firmei de publicitate care a murit în Colectiv, a decedat la Spital

„Avem doi pacienţi decedaţi azi-noapte. Este vorba despre doi bărbaţi în stare critică, cu arsuri de 70%, respectiv 50% din suprafaţa corporală. Aceştia au murit din cauza arsurilor şi a arsurilor de căi aeriene. Unul dintre pacienţii care trebuia transportat la Tel Aviv nu a fost transportat din cauza stării grave. Mai sunt 8 pacienţi în stare critică şi alţi 2 în stare gravă. Un alt pacient în stare gravă a plecat în Belgia, azi-noapte. Încă unul în stare critică va fi operat azi. Niciunul dintre cei doi nu a murit pe masa de operaţie. Diagnosticul rămâne în continuare rezervat”, a declarat medicul Adrian Stănculea, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arşi.

Una dintre victimele decedate la Spitalul de Arşi este Ionuţ Popescu, în vârstă de 32 de ani. Tânărul din Focşani care a decedat sâmbătă dimineaţă avea arsuri pe 70% din suprafaţa corpului şi se afla de o săptămână în comă indusă. Potrivit România TV, el murit când i se puneau grefe de piele şi a făcut stop cardio-respirator. S-a încercat resuscitarea, însă fara succes. Pe 30 octombrie, Ionuţ Popescu se afla la Colectiv alături de iubita lui Monica Tănăsoiu, manager la o firmă de publicitate, care a murit în aceea seară.

Monica Tănăsoiu şi-a pierdut viaţa chiar în noaptea incendiului. Trupul ei era atât de ars, încât a fost recunoscută de familie după cercei, potrivit Antena3.ro.

Cameramanul care urma să fie transferat la Tel Aviv a murit

Cealaltă persoană care a murit sâmbătă dimineaţa este Daniel Ciobanu, în vârstă de 40 de ani, cameramanul pe care Gigi Becali l-a ajutat cu 70.000 de euro.

Potrivit adevarul.ro, tot sâmbătă a murit şi Adrian Popa, în vârstă de 29 de ani, a murit sâmbătă la Spitalul Floreasca. Adrian Popa, în vârstă de 29 de ani, era pasionat de fitness şi culturism şi fusese grav rănit în incendiul izbucnit în clubul Colectiv.

„Se vor citi nişte stâlpi la capelă. Vom face slujba sfântului parastas pentru cei care nu mai sunt printre noi. Dumnezeu să-i odihnească”, a spus Gheorghe Camil, părintele capelei de la Spitalul de Arşi din Capitală, unde au murit sâmbătă dimineaţă cei doi răniţi din Colectiv.

Medicii de la Spitalul de Arşi vor face declaraţii în jurul orei 10.30 privind starea victimelor din tragedia de la clubul Colectiv.

„Am identificat doi pacienţi care pot fi transportaţi în Marea Britanie pentru a primi ajutor de specialitate de la colegii noştri specialişti în arsuri. Unul dintre ei poate fi transportat azi, însă celălalt nu este într-o stare bună, care să-i permită încă transportarea în Marea Britanie”, a declarat medicul plastician englez care a ajuns la Spitalul „Bagdasar-Arseni” din Capitală.

Vineri, 30 octombrie, în timpul concertului trupei Goodbye to Gravity din clubul Colectiv s-a produs un incendiu din cauza artificiilor folosite în club. În urma tragediei, 38 de oameni şi-au pierdut viaţa şi alte circa 180 de persoane au fost rănite, din care aproximativ 135 au suferit răni grave.

Medicii au anunţat că există riscul ca numărul persoanelor decedate în această tragedie să crească, din cauza rănilor grave suferite, dar şi din cauza faptului că acestea au inhalat un amestec de gaze extrem de toxic pentru organismul uman.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button