Doi patroni de la Colectiv, Paul Gancea şi Costin Mincu, plasaţi în arest la domiciliu

de:
21 dec. 2015
1 Afișari
Doi patroni de la Colectiv, Paul Gancea şi Costin Mincu, plasaţi în arest la domiciliu

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis, luni, să acorde pedepse mai bânde pentru patronii clubului Colectiv din Capitală unde, în urma incendiului din 30 octombrie 2015, 62 de persoane au murit, alte aproape 200 fiind rănite. 

În urma deciziei Tribunalului Bucureşti de luni, Paul Gancea şi Costin Mincu vor fi scoşi din închisoare şi plasaţi în arest la domiciliu. Cel de-al treilea patron va rămâne însă după gratii, pentru că nu a cerut în instanţă să fie eliberat. 

Cei trei administratori și acționari ai clubului — Paul Gancea, George Anastasescu și Costin Mincu — au fost arestați preventiv pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. 

Paul Gancea, George Anastasescu si Costin Mincu au fost arestati preventiv pe 3 noiembrie, ei fiind acuzati de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa in dosarul incendiului de la clubul Colectiv.

Procurorii de la Parchetul General sustin ca incendiul de la clubul Colectiv s-a produs ca urmare a faptului ca persoanele care aveau in administrare spatiul respectiv au incurajat si permis accesul unui numar de persoane mult peste limita admisa a clubului, in conditiile in care spatiul nu era prevazut cu mai multe cai de evacuare in caz de urgenta, precum si desfasurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) in incinta acoperita a clubului, in conditiile amenajarii interioare improprii unor astfel de activitati, caracterizate prin existenta unor materiale usor inflamabile, montate cu incalcarea dispozitiilor legale si pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor si pentru izolare fonica pe stalpii de sustinere, pereti si tavan, respectiv perete antifonat), cu consecinta mortii si vatamarii corporale a mai multor persoane aflate in local.

Familia unei victime din Colectiv vrea transformarea clubului în memorial

Cookies