Doi medici de la Maternitatea Giuleşti, trimişi în judecată pentru o cezariană mortală

de:
11 feb. 2013
19 Afișari
Doi medici de la Maternitatea Giuleşti, trimişi în judecată pentru o cezariană mortală

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a doctorilor Ana Maria Cezara Bucur şi Monica Dumitraşcu, de la Spitalul Clinic „Prof. Dr. P. Sârbu” (n.red – Maternitatea Giuleşti), pentru ucidere din culpă, potrivit unui comunicat remis de Ministerul Public.

Conform rechizitoriului Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, o pacientă a decedat, în timpul unei operaţii de cezariană, pentru că medicii nu au depistat la timp hemoragia internă.

Pe 11 octombrie 2007, Ana-Maria Cezara Bucur, medic primar de obstetrică ginecologie, „a efectuat o manoperă chirurgicală defectuoasă asupra victimei I.N. (40 de ani), în cursul unei operaţii de cezariană, constând în faptul că nu a suturat un vas de sânge de calibru important ce a avut drept consecinţă o hemoragie internă, împrejurare ce a condus la decesul victimei. Totodată, Monica Dumitraşcu, medic specialist A.T.I. în cadrul aceluiaşi spital, fiind de gardă când i s-a efectuat victimei operaţia cezariană, nu a asigurat urmărirea postoperatorie a acesteia, care era internată în salonul A.T.I., aflat în directa supraveghere a inculpatei, astfel că hemoragia internă nu a fost detectată, fapt pentru care nici nu s-a intervenit pentru salvarea victimei, care a sângerat până a decedat”, se arată în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit aceleiaşi surse, raportul medico-legal de necropsie întocmit în cauză a concluzionat că „între complicaţia hemoragică survenită postoperator, nediagnosticată şi netratată în timp util şi cauza medicală a decesului există legătură directă de cauzalitate”.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sectorului 6 din Bucureşti.

Cookies