Doi infractori români, căutaţi de FBI pentru fraude pe internet. Aproape 2 mil. de dolari recompensă

de:
19 nov. 2014
1 Afișari
Doi infractori români, căutaţi de FBI pentru fraude pe internet. Aproape 2 mil. de dolari recompensă

Românii sunt căutaţi încă de anul trecut pentru că i-au păcălit pe americani cu milioane de dolari, cu oferte false pe internet. Infractorii atrăgeau victimele prin site-uri pe care se vindeau maşini, motociclete, bărci care, de fapt, nu existau, potrivit Rtv.net.

Victimelor li se cerea apoi să transfere banii în conturi bancare frauduloase, iar banii erau trimişi către liderii organizaţiei din România.

Popescu, pentru care se oferă o recompensă în valoare de până la 1.000.000 de dolari, este presupus organizator al unei scheme de fraudă cibernetică prin care se plasa pe website-uri americane de comerţ electronic numeroase anunţuri convingătoare de vânzare de maşini, motociclete, bărci şi alte bunuri de mare valoare care nu existau în realitate.

„Victimelor li se cerea să transfere bani în conturi bancare frauduloase, din care sumele erau transmise conducătorilor organizaţiei, în România. Este posibil ca această conspiraţie să fi cauzat victimelor din SUA pierderi de milioane de dolari”, mai precizează Departamentul de Stat.

Pentru Bosogioiu, care, aparent, a fost un membru cheie al schemei, se oferă o recompensă de până la 750.000 de dolari.

Cei doi români sunt căutaţi de Biroul Federal de Investigaţii (FBI) pentru acuzaţii ce includ conspiraţia în vederea comiterii de infracţiuni cu consecinţe deosebit de grave – transferuri frauduloase, spălare de bani, falsificare de paşapoarte şi trafic cu însemne contrafăcute, precum şi pentru acuzaţii de transferuri frauduloase substanţiale şi spălare de bani.

Cookies