Doi falși medici din București au fost arestați pentru furt calificat și înșelăciune

22 iul. 2021
136 afișări
Doi falși medici din București au fost arestați pentru furt calificat și înșelăciune
Doi falși medici din București au fost arestați pentru furt calificat și înșelăciune

Doi falși medici din București au fost arestați pentru furt calificat și înșelăciune. Bărbații s-au dat drept doctori și au furat bani sub pretextul că strâng fonduri pentru renovarea unei biserici.

Doi falși medici din București au fost arestați după ce polițiștii de la Secţia 10 au fost sesizați de o femeie în vârstă de 93 ani cu privire la faptul că, în ziua anterioară, iintraseră în casa sub pretextul că strâng bani pentru renovarea unei biserici și i-au furat o sumă  de bani.

Conform oamenilor legii, au fost declanșate imediat cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, fiind identificați doi bărbați de 34 și, respetiv, 37 de ani.

Doi falși medici din București au fost arestați după ce au furat 3.000 de lei

Conform unui comunicat al Poliției Capitalei, în baza probatoriului administrat, a rezultat că bărbații au abordat victima pe stradă și, după ce au convins-o că sunt medici veniți din străinătate pentru a strânge fonduri necesare la renovarea unei biserici, au determinat persoana să îi primească în casă. Ulterior, bărbații ar fi revenit la adresă de unde ar fi sustras peste 3.000 de lei.

Unul dintre bărbați a fost arestat preventiv în altă cauză, iar cel de al doilea a fost reținut pe 21 iulie, instanța dispunând măsura arestului la domiciliu.

Cercetările sunt continuate de Secţia 10 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Poliția face precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Un jaf aproape ca în filme a avut loc recent în București. Patru bărbați au furat o mașină de lux din parcarea unui mall și au cerut o răscumpărare imensă, recurgând la intimidare. Totul s-a terminat însă după intervenția poliției care i-a reținut într-un final.

În luna iunie, alți doi bărbaţi suspectaţi că au pătruns prin escaladare în sediile mai multor firme din Bucureşti, de unde au sustras în total suma de 67.000 lei, au fost prinşi de poliţişti.

Cookies