Doi escroci i-au promis unei bucureștence un job bun, la stat. Prețul “angajării”: 4.300 de euro + telefon. Unul dintre ei e Keops, fost popă fals și agent foarte secret

17 feb. 2023
958 Afișari
Doi escroci i-au promis unei bucureștence un job bun, la stat. Prețul “angajării”:  4.300 de euro + telefon. Unul dintre ei e Keops, fost popă fals și agent foarte secret
Doi escroci i-au promis unei bucureștence un job bun, la stat. Prețul “angajării”: 4.300 de euro + telefon. Unul dintre ei e Keops, fost popă fals și agent foarte secret | Foto simbol; sursa: Unsplash

Înainte popă, apoi agent secret, ocazional și amant fatal, acum a ajuns ”recrutor”.  Un bărbat din Alba-Iulia, zis ”Keops”, a lovit din nou, dar de data asta în București. Bucureșteanca păcălită le-a oferit lui ”Keops” și partenerei lui 11.500 de lei și 2.000 de euro (adică vreo 4.300 de euro în total), plus telefonul mobil, în schimbul promisiunii că va fi angajată „într-o instituție de stat” din Capitală, transmite Poliția Capitalei.

O bucureșteancă a plătit scump un job imaginar

Lăsată fără bani, fără telefon și fără job, femeia a sesizat polițiștii Secției 13 din Capitală. Conform informațiilor transmise de Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (DGPMB) printr-un comunicat de presă, victima a declarat că pe data de 4 februarie 2023, undeva pe la ora 19:00, ar fi fost contactată, prin intermediul unei rețele de socializare, de către 2 necunoscuți care i-au spus că sunt reprezentanții unei instituții publice.

Șpagă pentru un loc de muncă, bucureșteanca păcălită a apelat la poliție

Escrocii au abordat-o sub pretextul că aceasta va fi angajată în cadrul instituției din care chiar ei fac parte. Cei doi – Keops și cu partenera – au convins-o că „jobul perfect” costă ceva, așa că au convins-o să le dea sumele de 11.500 de lei și 2000 de euro, plus telefonul mobil. Și asta nu e tot: două zile mai târziu, i-a poftit la ea acasă, să le dea banii. A fost momentul în care a rămas și fără un card, pe care cei doi i l-ar fi șterpelit din portofel și cu care, mai apoi, au plecat la cumpărături.

Poliția Capitalei anunță că i-a găsit pe cei doi escroci. Bărbatul, în vârstă de 36 de ani, era căutat în Alba Iulia, unde mai fusese condamnat la 2 ani și 6 luni închisoare și unde judecătorii au mai emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă,, într-un dosar de înșelăciune. Bărbatul și complicea sa în vârstă de 27 de ani au fost reținuți pentru 24 de ore.

În cursul zilei de ieri, 16 februarie a.c., în urma schimbului de date și informații cu Inspectoratul de Poliție Județean Alba, polițiștii Serviciului Investigații Criminale – Biroul Urmăriri i-au depistat pe cei doi și i-au condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere legală.

Cercetările vor fi continuate de către  Secția 13 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, furt, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic.

Cine este Keops, omul cu mai multe identității

La viața lui, poreclitul Keops a pretins că e… orice:  agent secret, amantul fatal, polițist, medic, ba chiar și preot din când în când. Nici keops nu e singura poreclă, i se mai zice și Mânuță. Bărbatul este recunoscut în Alba pentru actele sale de înșelăciune. Conform Adevărul.ro, el este cercetat în prezent pentru cinci fapte de înșelăciune, două de fals în înscrisuri sub semnătură privată, șantaj şi conducere a unui autovehicul fără permis de conducere.

În 2020, Keops a pretins că este polițist și a făcut presiuni uriașe asupra unui bărbat, pe care l-a lăsat fără 6.200 de lei într-o poveste complicată cu o mașină avariată.

Probabil cea mai spectaculoasă dintre escrocheriile sale este următoarea: a sedus o femeie, i-a devenit partener și, în final, a lăsat-o fără 307.960 lei.

Cookies