ARHIVA B365

Doi directori din Primăria Sectorului 1, REŢINUŢI DE DNA pentru LUARE DE MITĂ

Procurorii DNA Ploieşti anunţă că au dispus, joi, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reținerea pentru 24 de ore a doi directori din Primăria Sectorului 1. Este vorba de:

IORDAN RĂZVAN-MIHAI- la data faptelor director al Direcției Inspecție din cadrul Primăriei Sectorului 1 București, în prezent consilier al primarului Sectorului 1, pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită.

TOMA DAN, la data faptelor șef birou, ulterior director executiv adjunct în cadrul Direcției Inspecție din cadrul Primăriei Sectorului 1 București, funcţie deţinută şi în prezent, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită

Potrivit DNA, există dovezi că cei doi au primit şpăgi în valoare de 15.000-70.000 de euro (Răzvan Iordan-de două ori, Dan Toma- de trei ori), de la doi oameni de afaceri, ca să dispună întocmirea şi semnarea unor procese verbale pentru recepţia unor lucrări de construcţie. Infracţiunile au fost comise în perioada  2006-2010.

Mai precis:

 În cursul anului 2006, firma administrată de un om de afaceri a edificat o construcție compusă din parter si 3 etaje situată în municipiul Bucureşti, sector 1.

La terminarea lucrării era necesară întocmirea unui proces verbal de recepţie a lucrării, recepţie ce se efectua si semna, inclusiv de către un reprezentant al Primăriei Sectorului 1 București.

Efectuarea recepţiei lucrării în prezenţa reprezentantului primăriei era o etapă absolut necesară intabulării şi deschiderii rolului fiscal pentru imobilul edificat, fără de care vânzarea ulterioară nu era posibilă.

Din cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti, responsabili pentru aceste activităţi erau Iordan Răzvan – director al Direcției Inspecție și Toma Dan – şef Birou recepții și regularizări taxe, din cadrul Direcției Inspecție.

Aceștia au condiționat recepționarea lucrării mai sus menționate, prin intermediul unui subordonat, de plata sumei de 30.000 euro.

După mai multe intervenţii efectuate pentru reducerea cuantumului sumei pretinse, aceștia au acceptat ca suma plătită să fie în valoare de 15.000 euro. Astfel, în cursul lunii august 2006, omul de afaceri a remis, prin intermediari, suma de 15.000 euro, funcționarilor primăriei, Iordan Răzvan Mihai și Toma Dan. Banii au fost împărțiți între Iordan Răzvan Mihai și Toma Dan.

În cursul anului 2008, Iordan Răzvan Mihai şi Toma Dan, prin intermediul unui subordonat, au condiţionat recepția lucrărilor executate la un imobil compus din parter și 7 etaje, situat în mun. Bucureşti, sectorul 1, de plata sumei de 70.000 euro. Banii au fost plătiți de un reprezentant al antreprenorului, în aceeași modalitate, prin intermediari, funcționarilor primăriei, Iordan Răzvan Mihai și Toma Dan.

În cursul anului 2010, în contextul efectuării unor lucrări de construcţii la un imobil compus din parter și 3 etaje, pentru recepția lucrărilor efectuate, Toma Dan, la acel moment director executiv adjunct în cadrul Direcției Inspecție, a pretins 15.000 euro, de la administratorului firmei de construcţii. În perioada imediat următoare, omul de afaceri i-a remis funcționarului primăriei, Toma Dan, prin intermediar, suma de 15.000 euro, în scopul întocmirii și semnării procesului verbal de recepţie a lucrării de construcție.

Cei doi vor fi prezentaţi joi Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button