ARHIVA B365

Doi directori din Primăria Sector 1, trimişi în judecată sub control judiciar pentru luare de mită

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În cursul anilor 2006 şi 2010, inculpatul Iordan Răzvan, în calitate de director al Direcției Inspecție din cadrul Primăriei Sectorului 1 București și Toma Dan, șef birou în cadrul aceleiași direcții, au pretins și primit de la un om de afaceri, sumele de 15.000 euro respectiv 30.000 euro (primită în două tranşe), pentru ca, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, să dispună întocmirea și semnarea proceselor verbale de recepție ale unor lucrări de construcție.
În cursul anului 2008, în aceleaşi calităţi şi în aceleaşi circumstanţe, cei doi inculpaţi au pretins şi primit, de la un alt om de afaceri, dezvoltator imobiliar, câte 70.000 euro.

În cauză, s-a dispus măsura sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile ce aparţin celor doi inculpaţi..

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Prahova, cu propunere de a se menține măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button