Doi din cei mai mari contrabandişti cu ţigări din România, ARESTAŢI pentru 30 de zile

de:
02 nov. 2015
0 Afișari
Doi din cei mai mari contrabandişti cu ţigări din România, ARESTAŢI pentru 30 de zile

În fapt, s-a retinut că cei doi inculpaţi:
– în perioada septembrie – 28 octombrie 2015, la diferite intervale de timp, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în dauna aceluiaşi subiect pasiv – Statul român, au deţinut şi depozitat la imobilul situat în com. Ulma, sat Nisipitu, jud. Suceava şi, ulterior, au vândut către diferite persoane fizice, cantitatea de 240.000 pachete de ţigarete, neintroduse în circuitul fiscal al României, care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă.
– în perioada 29-30 octombrie 2015, au deţinut şi depozitat la imobilul situat în com. Ulma, sat Nisipitu nr. 5, jud. Suceava cantitatea de 20.453 pachete de ţigarete, neintroduse în circuitul fiscal al României, care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă.
Ţigările de contrabandă erau trecute peste frontiera de stat a României cu Ucraina, prin sectorul din zona comunei Ulma, prin pădure, pentru a se asigura sustragerea de la controlul vamal. Acestea erau vândute pe raza mai multor judeţe, printre care Suceava, Bistriţa, Ilfov, precum şi în Mun. Bucureşti, sectoarele 1 şi 2.
Cei doi inculpaţi au fost retinuti şi prezentaţi Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, care în data de 31.10.2015 a dispus arestarea lor preventivă pe o perioadă de 30 de zile.
Prejudiciul estimativ cauzat bugetului de stat este în cuantum de 3.125.436 lei.
Pentru probarea activităţii infractionale şi identificarea celor doi inculpati, în data de 30.10.2015 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti şi organele de cercetare penală din cadrul Politiei Sectorului 1-SICE, respectiv IPJ Suceava au efectuat un număr de 9 perchezitii domiciliare pe raza Mun. Bucureşti şi a judetului Suceava.
Perchezitiile s-au realizat cu sprijinul Brigăzii Speciale de Interventie a Jandarmeriei şi a Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.
În cauză organele de urmărire penală au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.
În dosar se mai efectuează cercetări şi faţă de alţi 7 suspecţi.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Cookies