Doi copii de 5 ani ar fi fost agresați sexual de educatorul lor într-o grădiniță din Sectorul 1. Directoarea și părinții minorilor au fost duși la audieri

11 iun. 2024
253 afișări
Doi copii de 5 ani ar fi fost agresați sexual de educatorul lor într-o grădiniță din Sectorul 1. Directoarea și părinții minorilor au fost duși la audieri
Doi copii de 5 ani ar fi fost agresați sexual de educatorul lor într-o grădiniță din Sectorul 1. Directoarea și părinții minorilor au fost duși la audieri | Sursa foto: Inquam Photos / Cosmin Enache

Directoarea unei grădinițe din București a sesizat autoritățile cu privire la faptul că doi copii de cinci ani ar fi fost agresați sexual de educatorul lor. Părinții celor doi au mers la Poliție pentru audieri, iar investigațiile arată, până acum, că „există presupunerea rezonabilă” că educatorul, aflat în exercitarea atribuțiilor, i-a agresat sexual pe cei doi copii.

Incidentul a avut loc într-o grădiniță din Sectorul 1

Directoarea grădiniței a anunțat autoritățile luni după-amiază despre faptul că cei doi copii ar fi fost agresați de educatorul lor. Poliția Capitalei a transmis, marți, 11 iunie, că se adună probe în cadrul anchetei.

La data de 10 iunie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 5 Poliție au fost sesizați, în jurul orei 17.00, de către o femeie, în calitate de director al unei unități de învățământ, cu privire la faptul că doi minori, în vârstă de 5 ani, ar fi fost agresați sexual, bănuit de comiterea faptelor fiind educatorul acestora.

Directoarea grădiniței și părinții celor doi copii au fost duși la sediul secției de Poliție pentru audieri, scrie News.ro.

În urma cercetărilor și investigațiilor desfășurate până în acest moment, a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuitul, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, profitând de imposibilitatea minorilor de a-și exprima consimțământul, în raport cu vârsta fragedă a acestora pentru a înțelege ce se întâmplă, i-ar fi agresat sexual pe cei doi minori. De asemenea, în acest moment se administrează probatoriu, în vederea stabilirii situației de fapt și luarea măsurilor legale.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că directorarea unei grădinițe din Sectorul 1, de pe Strada Coralilor, a anunțat Poliția cu privire la faptul că un copil i-a povestit că el și un coleg au fost agresați sexual de către educatorul lor.

Educatorul i-ar fi agresat pe cei doi copii în curtea școlii.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul subunității, sub supravegherea unui procuror specializat în investigarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies