Doi ciobănești caucazieni au fost capturați de ASPA pe bulevardul Iuliu Maniu din București. Câinii umblau liberi pe stradă, deținătorul nu a fost găsit încă

13 mart. 2023
403 Afișari
Doi ciobănești caucazieni au fost capturați de ASPA pe bulevardul Iuliu Maniu din București. Câinii umblau liberi pe stradă, deținătorul nu a fost găsit încă
Doi ciobănești caucazieni au fost capturați de ASPA pe bulevardul Iuliu Maniu din București. Câinii umblau liberi pe stradă, deținătorul nu a fost găsit încă. Sursa foto: Facebook/ ASPA București

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor- ASPA a capturat în cursul zilei de duminică doi ciobănești caucazieni, în Sectorul 6.

Câinii se plimbau în apropierea bulevardului Iuliu Maniu, moment în care ASPA a primit o sesizare din partea unui trecător.

Cel care a făcut sesizarea a spus că animalele ar putea fi periculoase:

Am fost sesizați în legătură cu prezența a doi câini de talie mare, potențial periculoși, din rasa ciobănesc caucazian, în apropierea bulevardului Iuliu Maniu din Sectorul 6.”

Stăpânul câinilor nu a fost găsit încă

ASPA a spus pe pagina sa de Facebook că animalele ar putea fi abandonate, întrucât sunt nemicrocipați. Până acum, nu a venit nimeni să revendice câinii:

Cel mai probabil acești câini au fost abandonați în zona respectivă, întrucât sunt nemicrocipați, nu au fost revendicați până în prezent, iar locuitorii din zonă nu i-au recunoscut ca aparținând unui vecin.”

Cei doi ciobănești caucazieni au fost duși la adăpostul ASPA Bragadiru, așteptând să vină potențialul stăpân:

Colegii noștri din echipa de intervenții care au capturat cei doi câini, i-au transportat la adăpostul ASPA Bragadiru, și au contactat celelalte autorități cu responsabilități în protecția animalelor pentru a găsi deținătorul câinilor.”

Nnumai în acest an au fost omorâte de câini două femei

În ianuarie 2023, o femeie a fost ucisă de câini în zona Lacul Morii. Ea ieșise la alergat, moment în care a fost atacată de câinii maidanezi.

Victima a fost alergată și mușcată de haita de câini. Medicii nu au putut să o salveze, au putut doar să constate decesul.

În trecut, femeia a mai fost atacată în aceeași zonă, de o haită formată din 20 de câini. Atunci, ea a scăpat cu viață, fiind însă rănită la mâini și picioare din cauza mușcăturilor.

Legat de cazul femeii, Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat că raportul Corpului de Control va fi gata în două luni.

Citește mai multe AICI.

O altă femeie a fost ucisă de un câine de talie mare, în luna februarie 2023.

Doamna a vrut doar să hrănească animalul, însă acesta a pus-o la pământ, aducând-o în stare de inconștiență.

Un bărbat, văzând cele întâmplate, a apelat numărul de urgență 112, spunând că o femeie a fost mușcată de un câine în curtea unui imobil.

Oamenii legi s-au deplasat la fața locului și au stabilit faptul că o femeie, în vârstă de 53 de ani, se află în stare de inconștiență. Victima avea mai multe răni pe corp, iar echipajul medical nu a mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

Câinele care a atacat-o pe femeie a fost adoptat de la ASPA, cu 4 luni înainte de evenimentul petrecut.

Rasa animalului era rottweiler sau mix cu rottweiler.

Nu se cunoaște numărul câinilor fără stăpân din București

La momentul actual, nu există un raport concret privind numărul câinilor fără stăpân din București.

Anul trecut, ASPA a capturat aproximativ 1700 de câini maidanezi, cei mai mulți fiind din Sectorul 6 al Capitalei.

ASPA sublinia că postarea de pe 1 noiembrie 2022 face parte din campania săptămânală „Fără câini pe străzi!”, prin care era semnalată problema câinilor fără stăpân din București.

Aceasta a mai spus că problema ”va putea fi rezolvată doar prin efortul comun al tuturor autorităților cu rol în gestionarea populației de câini fără stăpân!”

ASPA a cerut, anul trecut, Poliției Locale a Sectorului 6 acțiuni intense în zona Lacul Morii:

Concret, am solicitat Poliției Locale Sector 6 și structurilor de poliție a animalelor acțiuni intensive în zona Lacul Morii pentru identificarea și sancționarea proprietarilor de câini care nu respectă legislația în vigoare. (…) Deținătorii de câini au obligația legală să îi identifice prin microcip și să-i înregistreze în RECS, aceste prevederi legale prevenind abandonul. Totodată, deținătorii de câini de rasă comună au obligația legală să îi sterilizeze, sterilizarea previne înmulțirea necontrolată a animalelor și ulterior abandonul puilor rezultați din monte nedorite.”

Te-ar putea interesa și:

Cookies