Doi câini din rasa Amstaff care se plimbau liberi prin București, capturați de ASPA. Nu sunt microcipați, iar Poliția Animalelor le caută proprietarul pentru a-l amenda

09 mai 2023
1171 Afișari
Doi câini din rasa Amstaff care se plimbau liberi prin București, capturați de ASPA. Nu sunt microcipați, iar Poliția Animalelor le caută proprietarul pentru a-l amenda
Doi câini din rasa Amstaff care se plimbau liberi prin București, capturați de ASPA. Nu sunt microcipați, iar Poliția Animalelor le caută proprietarul pentru a-l amenda. Sursa foto: Facebook/ ASPA București

ASPA transmite că, în urma mai multor sesizări, au capturat doi câini din rasa Amstaff care se plimbau liberi pe o stradă din București, Sectorul 1. Câinii au fost transportați la adăpost, iar în urma verificărilor s-a descoperit că nu sunt microcipați. Poliția Animalelor a fost sesizată pentru a-l identifica și amenda pe proprietar.

ASPA a capturat doi câini din rasa Amstaff care se plimbau liberi prin București

Cei doi câini din rasa Amstaff se plimbau liberi pe strada Ion Dumitru din Sectorul 1, iar ASPA anunță că, la scurt timp de la primirea unei sesizări, cei doi au fost capturați și transportați la adăpost.

Sesizările primite de la cetățeni privind câinii potențial periculoși sunt tratate cu celeritate! În foarte scurt timp de la primirea unei astfel de sesizări, colegii noștri din echipa de intervenții au reușit capturarea a 2 câini din rasa Amstaff aflați în libertate pe strada Ion Dumitru din Sectorul 1, spune ASPA într-o postare pe Facebook.

Ajunși la adăpost, câinii au fost verificați dacă sunt microcipați pentru identificarea proprietarului. În urma verificărilor, s-a constatat că nu sunt microcipați și nu au fost revendicați până în prezent.

Câinii au fost transportați la adăpostul ASPA, unde au fost verificați în scopul identificării proprietarului. În urma verificărilor a rezultat că aceștia nu sunt microcipați și nu au fost revendicați până în prezent.

În acest caz a fost anunțat Serviciul Protecția Animalelor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București pentru a descoperi cine este proprietarul celor doi câini din rasa Amstaff și pentru a sancționa contravențional proprietarul animalelor.

ASPA amintește că acesta este al III-lea caz de acest fel, după ce la începutul anului alți câini din rasele ciobănesc caucazian și cane corso au fost capturați de echipele instituției în condiții similare.

Atragem atenția deținătorilor de câini potențial periculoși asupra obligațiilor suplimentare care le revin cu privire la folosirea botniței și supravegherea mai atentă a animalelor.

Sursa foto: Facebook/ ASPA București
Sursa foto: Facebook/ ASPA București
Cookies