Doi câini Amstaff, liberi pe lângă Lacul Morii. Un bărbat a sunat la 112: „Mi-au făcut legătura cu Jandarmeria, Jandarmeria cu ASPA, de la ASPA mi-au zis că sună la Poliția Locală”

16 feb. 2023
1662 Afișari
Doi câini Amstaff, liberi pe lângă Lacul Morii. Un bărbat a sunat la 112:
Doi câini Amstaff, liberi pe lângă Lacul Morii. Un bărbat a sunat la 112: "Mi-au făcut legătura cu Jandarmeria, Jandarmeria cu ASPA, de la ASPA mi-au zis că sună la Poliția Locală". Sursa foto: Facebook - Ciprian Ciucu

Doi câini de rasă Amstaff au speriat mai mulți bucureșteni care se plimbau pe lângă Lacul Morii, locul unde, aproximativ o lună, o femeie a fost atacată și ucisă de o haită de câini.

Când  a văzut animalele, un bărbat a sunat la 112, să anunțe autoritățile că doi câini Amstaff umblă liberi; apoi, a povestit toată întâmplarea pe un grup de Facebook.

Un bărbat a surprins doi câini Amstaff liberi pe lângă Lacul Morii

Bărbatul se plimba cu o altă persoană pe lângă Lacul Morii atunci când a văzut cei doi câini de rasă Amstaff umblând liberi, fără stăpân. A pus mâna pe telefon, să sune la 112, moment în care  o mașină s-a apropiat de  el și de amicul său,, iar șoferul a oprit să-i avertizeze de același pericol: fiți atenți, doi câini periculoși umblă liberi!

A urmat și apelul la 112, un apel care a a durat 5 minute.

Toată întâmplarea, așa cum a fost povestită pe grupul de Facebook „Pentru Sectorul 6”, a decurs astfel:

În această seară, am lăsat copilul la antrenament și am plecat cu un alt părinte să ne plimbăm pe Lacul Morii. La o distanță de cca 600-700 m de Dinamic Parc, au trecut pe lângă noi 2 câini de luptă Amstaff, care aveau peste 50 kg. Am sunat la 112. Conversația la 112, a durat 5 minute. Este incredibil domnule Ciprian Ciucu. În timp ce vorbeam la 112 am văzut o mașină care circula cu viteză, venea spre noi să ne avertizeze că sunt 2 câini de luptă care umblă liberi. Am sunat la Poliția Locală să mă interesez dacă i-au găsit. Ajunseseră la podul de la insulă.

5 minute la 112, mi se pare enorm de mult. Erau cupluri care se plimbau, bicicliști, se putea repeta tragedia de acum câteva săptămâni.

Felicitări polițistului de la poliția locală care m-a sunat și care a reușit să găsească câinii.

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a intervenit în discușia de pe grupul de Facebook și răspuns, printr-un comentariu:

Bună ziua! Știu cazul, m-au informat colegii de la poliția locală. Noi am anunțat imediat ASPA, polițiștii locali au fost permanent în zonă, ASPA a venit și a capturat aseară cei doi câini.

Bărbatul care a povestit pe Facebook întâmplarea i-a atras atenția primarului cu privire la durata conversației pe care a avut-o cu 112:

ASPA a fost anunțată de mine. 112, mi-a făcut legătura cu Jandarmeria, Jandarmeria, cu ASPA, iar ASPA mi-au spus că sună dânșii la Poliția Locală. Toată aceasta procedură, a durat 5 min, minute în care cineva putea fi atacat.

Câinii Amstaff sunt considerați periculoși

După tragedia din ianuarie de la Lacul Morii, când Ana Oros a fost omorâtă de o haită de câini, ASPA a demarat o acțiune de capturare a câinilor din zona respectivă, fiind tranchilizați de la distanță. Animalelor li s-au prelevat și probe biologice, în încercarea de a se stabili cu exactitate dacă printre aceștia se află câinii atacatori.

Printre cei 14 câini capturați pe data de 22 ianuarie, se afla și un metis de Amstaff care nu era înregistrat.

Ce spune legea despre câinii periculoși

În cadrul legislativ, există două categorii de câini periculoși, iar Amstaff-ul este înscris într-una dintre acestea. Numele exact al rasei este „American Staffordshire Terrier” și se încadrează în categoria a doua a câinilor periculoși, conform legii OUG 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi.

Celelalte rase din această categorie sunt Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso şi metişii lor.

În categoria I se încadrează câinii de luptă și de atac: Pit Bull, Boerbuil, Bandog şi metişii lor.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies