ARHIVA B365

Doi BULGARI, prinşi în flagrant în timp ce utilizau dispozitive montate pe BANCOMATELE din Capitală

Sâmbătă, polițiștii bucureşteni au efectuat o acțiune pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în skimming, se arată într-un comunicat.

Astfel, doi cetățeni bulgari au fost surprinși în flagrant delict de polițiști în momentul în care ridicau mai multe dispozitive de skimming pe care le aplicaseră pe un bancomat.

În urma percheziției corporale efectuate asupra celor doi și a autoturismului folosit de aceștia, polițiștii au descoperit dispozitive de copire a datelor cardurilor bancare și a codului de securitate PIN, instrumente folosite pentru montarea și demontarea dispozitivelor de pe bancomat, un laptop, telefoane mobile, precum şi mai multe carduri.

Cei în cauză sunt bănuiți că, începand cu luna martie 2016, ar fi compromis 8 ATM-uri ale unor banci din Bucuresti, copiind datele cardurilor folosite la acestea.

Ulterior, era realizată clonarea cardurilor, respectiv transcrierea datelor pe carduri blank, ce erau folosite pentru retragerea banilor în Belize, Jamaica, Guatemala și Indonezia.

Cei doi bărbați au fost conduși de polițiști la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. București pentru audieri și dispunerea măsurilor legale. Unul dintre ei a fost reținut și urmează să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Aceștia sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, punere în circulație de valori falsificate, deținere de instrumente în vederea falsificării de valori, acces ilegal la un sistem informatic și operațiuni ilegale cu dispositive sau programe informatice.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button