ARHIVA B365

Doi bulgari, bănuiţi de operaţiuni ilegale cu CARDURI CLONATE, prinşi în flagrant

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa procurorii D.I.I.C.O.T. cercetează doi bărbaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de falsificarea de instrumente electronice de plată, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi operaţiuni ilegale cu dispozitive informatice.

La data de 14 februarie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanţa, au prins în flagrant doi cetăţeni bulgari, bănuiţi de accesarea fără drept a sistemelor informatice tip ATM prin montarea de dispozitive de clonare a cardurilor.

Din cercetări a rezultat că, cei doi, în perioada iulie 2014- februarie 2015, ar fi montat la mai multe bancomate din Constanţa şi Eforie Nord dispozitive destinate copierii datelor inscripţionate pe banda magnetică a cardurilor bancare. Datele ar fi fost predate ulterior, altor cetăţeni bulgari, pentru clonarea cardurilor şi folosirea acestora la retragerea din conturi, folosindu-se ATM-uri din Indonezia, Malaezia şi Republica Dominicană, cauzând un prejudiciu de 1.000.000 de lei.

Persoanele depistate a fost prezentate procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Constanţa, care a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore şi a formulat propunere de arestare preventivă pentru continuarea cercetărilor privind săvârşirea infracţiunilor de falsificarea de titluri de credit sau instrumente de plata electronică (Art. 311 alin. 2 din Codul Penal), accesul ilegal la un sistem informatic (Art. 360 din Codul Penal), efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos (Art. 250 alin.1 din Codul penal) şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice (Art.365 alin.1 din Codul Penal).


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button