Doi bucureșteni cumpărau haine de pe Fashion Days și Emag și returnau haine ponosite de prin casă. Polițiștii i-au prins, 300 de retururi mai târziu

12 oct. 2022
153756 Afișari
Doi bucureșteni cumpărau haine de pe Fashion Days și Emag și returnau haine ponosite de prin casă. Polițiștii i-au prins, 300 de retururi mai târziu
Doi bucureșteni cumpărau haine de pe Fashion Days și Emag și returnau haine ponosite de prin casă. Polițiștii i-au prins, 300 de retururi mai târziu / Sursă foto: Unspalsh

Doi bucureșteni sunt cercetați pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune, deoarece cumpărau haine de firmă de pe site-uri de profil (Emag și Fashion Days) și returnau haine vechi pe care le aveau pe acasă. Polițiștii au pus astăzi în aplicare două mandate de percheziții domiciliare.

Doi bucureșteni cumpărau haine de pe Fashion Days și Emag și returnau haine ponosite

Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale Sector 2 au pus în aplicate două mandate de percheziții într-un dosar de înșelăciune.

Astfel că, au fost controlate locuințele persoanele cercetate în cauză. După cum a transmis Poliția Capitalei, cei doi făceau comenzi online, de haine, de pe site-uri de profil. Achitau respectivele articole vestimentare, iar ulterior făceau retur.

Cu toate astea, respectivii nu returnau produsele comandate, ci alte haine uzate pe care le aveau la îndemână. Totodată, cei doi primeau înapoi banii plătiți pentru hainele comandate.

Ce prejudiciu a fost creat societăților comerciale

Poliția Capitalei informează că în urma cercetărilor s-a stabilit prejudiciul ce a fost cauzat de cei doi bucureșteni, acesta ridicându-se la suma de 385.000 de lei.

În dimineața de miercuri, 12 octombrie 2022, au fost puse în aplicare cele două mandate de perchiziții. De asemenea, persoanele vizate au fost conduse la audieri și urmează să fie luate măsurile legale.

Bucureștenii sunt cercetați acum pentru:

  • Înșelăciune în formă continuată (323 de acte materiale).

DGPMB a transmis că efectuarea percheziției este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală. Aceasta are ca scop administrarea de probe la dosar și nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Cookies